Tradition & Kvalité

Recept & Fakta

Chilistarka Frästa Räkor

4 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Räkor

Typ av recept:
Förrätt

Ingredienser
2 tsk Kajennpeppar
6-7 msk Olivolja
1 Paprikapulver
250-350 g Skalde Räkor
2 Vitlöksklyftor, Pressade

Tillagning

Hetta upp oljan med vitlök och kajennpeppar. Torka av räkorna väl och lägg dem i den heta oljan någon minut. Ta upp dem och strö över parikapulver. Servera på ett varmt fat med oljan son dipsås.

mock_650x300

Cottage Shrimp Pie

4-6 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Räkor

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
3 Ägg
1 dl Dill, Hackad
1,5 dl Grahamsmjöl
250 g Keso
125 g Margarin
2 dl Ost, Riven
500 g Räkor, med skal
3 msk Vatten, Kallt
1,5 dl Vetemjöl

Tillagning

Finfördela margarinet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Forma den till en tjock rundel, svep om folie och ställ i kylen i ca 30 minuter. Skala räkorna. Vispa äggen och blanda dem med keso, ost, räkor och dill. Lägg fyllningen i en ugnssäker form, ca 25 cm. Kavla ut degen till ett lock och täck formen. Garnera med överbliven deg. Grädda i 200-225 grader ungsvärme i 15-20 minuter.

mock_650x300

Curryräkor

4-6 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Räkor

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
1 Äpple, Syrligt
1 1/2 dl Créme Fraiche
2 tsk Currypulver
1 tärning Hönsbuljong
1 Purjolök
750 g Räkor, med skal
Salt
3 msk Smör
Svartpeppar
4 msk Tomatpuré
2 dl Vispgrädde
2 Vitlöksklyftor, Pressade
2 msk Vitt Vin

Tillagning

Rensa räkorna. Fräs purjolöken, äpplet och currypulvret i smör i några minuter. Tillsätt tomatpuré, buljongtärning och vispgrädde och låt såsen småkoka 10 minuter. Tillsätt vitlök, créme fraische och sherry eller vin. Låt såsen koka ihop i några minuter. Smaka av med salt och peppar och värm räkorna i såsen.

mock_650x300

Het Skagen

8 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Räkor

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
2 msk Capris, Avrunna
2 msk Chilisås
1 msk Citron, Pressad
1 dl Créme Fraiche
1/2 krm Currypulver
1 krm Kajennpeppar
1/2 dl Majonnäs
1 msk Mango Chutney, Finhackad
1 msk Pepparrot, Riven
1 msk Persilja
1 kg Räkor, med skal
1 Salladshuvud
1/2 msk Worcestersås

Tillagning

Blanda ihop allt utom räkor, persilja och sallad. Skala räkorna och blanda försiktigt ned såsen. Ställ i kylen under några timmar. Servera på strimlad sallad eller toast med finhackad persilja över

mock_650x300

Lee-Flyed-Lice

4-5 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Räkor

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
2 Ägg
1 dl Cashewnötter, Rostade
10 dl Kokt Ris, Kallt
4 msk Matolja
500 g Räkor
2 Salladslök, Tunnskivade
2 krm Salt
2 msk Soja

Tillagning

Gnid riset med fuktiga händer så att kornen separeras. Vispa ägg med 2 krm salt. Fräs salladslök 1 msk olja ca 30 sekunder. Häll i äggen och koka till löken blivit mjuk. Ta upp och ställ åt sidan. Skala räkorna. Värm 1 msk olja och fräs räkor och cashewnötter i ca 2 minuter. Ta upp och lägg åt sidan. Värm 2 msk olja och fräs riset ett par minuter. Rör ner soja och räkblandningen. Tillsätt äggen och rör om till de är uppbrutna i småbitar. Smaka av med salt.

mock_650x300

Räkknyten

6-8 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Räkor

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
2 Ägg
4 Ägg, Hårdkokt
1/2 Blomkålshuvud, Skuret i Buketter
2 msk Citron, Pressad
500 g Gnocchi eller Farfalle
1 burk Kronärtskockhjärtan, Delade
2 Morot, Tärnad
3 1/2 dl Olja
3 msk Persilja, Finhackad
2 Purjolök, Skivad
500 g Räkor
Salt
250 g Sockerärter
12 Vitlöksklyftor, Pressade
Vitpeppar

Tillagning

Blanda ihop vitlök, ägg och pressad citron i matberedaren. Droppa långsamt i olja under hög hastighet till såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar och ställ i kylen till den ska användas. Koka pastan i rikligt med vattentill den är al dente. Häll bort vattnet, skölj noga i kallt vatten och låt pastan rinna av. Lägg den i en stor skål, blanda ner lite olja (så att det inte klibbar) och låt det svalna till rumstemperatur. Förväll var för sig purjolökar, sockerärter eller haricots verts, morötter och blomkålsbuketter till de är knappt mjuka. Kyl dem i kallt vatten och låt dem rinna av. Rör ihop pastan med persilja, purjolökar och hälften av aiolin. Lägg upp pastan på portionstallrikar och placera bönor, morötter, blomkål, kronärtskockhjärtan, räkor och

mock_650x300

Räkknyten

4 Portioner

Produkter Från Pandalus:
Räkor

Typ av recept:
Huvudrätt

Ingredienser
1 Ägg, Uppvispat
2 dl Créme Fraiche
2 msk Dill, Hackad
1 tsk Dragon
150 g Keso
1 kg Räkor, med skal
2 dl Ris, Kokt
Salt
125 g Smör
Svartpeppar
3 dl Vetemjöl

Tillagning

Hacka samman mjöl, smör och keso. Låt degen vila i kylen ca 1 timme. Rensa räkorna och blanda ihop med créme fraische, majonnäs, dill och dragon och smaka av med salt och peppar. Dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en rondel. Fördela riset på varje degrondels ena halva. Lägg på räkfyllningen. Vik över den andra deghalvan och tryck till kanterna. Pensla med ägget. Grädda i 225 grader ungsvärme ca 20 minuter. Gott tillsammans med sallad.

mock_650x300