Hemgjord aioli
Räkor + aioli = sant! Se till att imponera med denna hemgjorda aioli till räkfrossan – serveras med fördel tillsammans med ett gott bröd till.
Du behöver
Antal portioner c:a 3 dl aioli
- 1 ägg
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 2,5 dl neutral olja (t.ex rapsolja)
- C:a 0,5 tsk salt att smaka av med
- 1-2 rivna/ pressade vitlöksklyftor
- Peppar att smaka av med (välj gärna cayennepeppar för en liten hetare variant)
Gör så här
Lägg ägg, vitvinsvinäger och dijonsenap i en hög cylinderformad bunke (bäst är att använda den som brukar medfölja vid köp av mixerstav)
Mixa innehållet i bunken så att det börjar skumma lite.
Häll sedan oljan i en smal stråle ner i bunken medan du mixar hela tiden (börja i botten och lyft mixern lite åt gången så att all olja mixas ihop till tjock härlig majonnäs).
Tillsätt den rivna vitlöken och smaka av med salt och peppar.