Hemgjord aioli

Hemgjord aioli

Räkor + aioli = sant! Se till att imponera med denna hemgjorda aioli till räkfrossan – serveras med fördel tillsammans med ett gott bröd till.

Du behöver

Antal portioner c:a 3 dl aioli

  • 1 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2,5 dl neutral olja (t.ex rapsolja)
  • C:a 0,5 tsk salt att smaka av med
  • 1-2 rivna/ pressade vitlöksklyftor
  • Peppar att smaka av med (välj gärna cayennepeppar för en liten hetare variant)

Gör så här

  1. Lägg ägg, vitvinsvinäger och dijonsenap i en hög cylinderformad bunke (bäst är att använda den som brukar  medfölja vid köp av mixerstav)

  2. Mixa innehållet i bunken så att det börjar skumma lite.

  3. Häll sedan oljan i en smal stråle ner i bunken medan du mixar hela tiden (börja i botten och lyft mixern lite åt gången så att all olja mixas ihop till tjock härlig majonnäs).

  4. Tillsätt den rivna vitlöken och smaka av med salt och peppar.