Aioli med dill

Aioli med dill

Denna aioli med dill passar perfekt till kräftskivan och avnjuts med fördel tillsammans med Pandalus kräftor och ett gott bröd!

Du behöver

Antal portioner: c:a 6

  • 1 ägg
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2,5 dl neutral olja ( t.ex. rapsolja)
  • C:a 0,5 tsk salt att smaka av med
  • 1-2 rivna/pressade vitlöksklyftor
  • C:a 25 g mycket finhackad dill
  • 1 tsk honung
  • Peppar att smaka av med (för en liten hetare variant, välj gärna cayennepeppar)

Gör så här

  1. Lägg ägg, vitvinsvinäger och dijonsenap i en hög cylinderformad bunke (bäst är att använda den som brukar medfölja vid köp av mixerstav).

  2. Börja nu att mixa innehållet i bunken så att det börjar skumma lite.

  3. Häll sedan i oljan i en smal stråle ner i bunken medans du mixar hela tiden.

  4. Börja i botten och lyft mixern lite åt gången så att all olja mixas ihop till tjock härlig majonnäs.

  5. Tillsätt den rivna vitlöken och smaka av med salt, peppar och den finhackade dillen.