Aioli med dill
Denna aioli med dill passar perfekt till kräftskivan och avnjuts med fördel tillsammans med Pandalus kräftor och ett gott bröd!
Du behöver
Antal portioner: c:a 6
- 1 ägg
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 2,5 dl neutral olja ( t.ex. rapsolja)
- C:a 0,5 tsk salt att smaka av med
- 1-2 rivna/pressade vitlöksklyftor
- C:a 25 g mycket finhackad dill
- 1 tsk honung
- Peppar att smaka av med (för en liten hetare variant, välj gärna cayennepeppar)
Gör så här
- Lägg ägg, vitvinsvinäger och dijonsenap i en hög cylinderformad bunke (bäst är att använda den som brukar medfölja vid köp av mixerstav).
- Börja nu att mixa innehållet i bunken så att det börjar skumma lite.
- Häll sedan i oljan i en smal stråle ner i bunken medans du mixar hela tiden.
- Börja i botten och lyft mixern lite åt gången så att all olja mixas ihop till tjock härlig majonnäs.
- Tillsätt den rivna vitlöken och smaka av med salt, peppar och den finhackade dillen.