
Asiatisk räksallad med glasnudlar
En matig sallad med räkor och glasnudlar samt en stark sås som förhöjer alla goda smaker ännu mer. Serveras med fördel i små snacksskålar som en liten rätt till fördrinken!
Du behöver
Antal portioner: 2 större eller 4 mindre
- Cirka 20 st Pandalus räkor, tinade och skalade
- 50 g glasnudlar
- 1/3 paprika, skivad i mindre bitar
- Koriander
- Edamamebönor, tillagade enligt instruktion
- Jordnötter, grovt hackade
Picklad morot
- 1 stor morot, skalad och grovt riven
- 2 msk vitvinsvinäger
- 4 msk vatten
- 1 nypa salt
- 1 nypa socker
Dressing
- 3 msk soja
- 1/2 tsk risvinäger
- 1 tsk sesamolja
- 1/3 chili, finhackad
Gör så här
- Tina räkorna enligt anvisning på förpackning.
- Blanda ihop vitvinsvinäger, vatten, salt och socker i en skål.
- Riv moroten och blanda i (häll eventuellt i lite ingefärskrydda).
- Ställ i kyl i minst 20 minuter.
- Tillaga nudlarna enligt anvisningarna.
- Gör såsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.
- Lägg nudlarna i skålar och fördela sedan resten så att det ser snyggt ut.
- Servera!