Asiatisk räksallad med glasnudlar

Asiatisk räksallad med glasnudlar

En matig sallad med räkor och glasnudlar samt en stark sås som förhöjer alla goda smaker ännu mer. Serveras med fördel i små snacksskålar som en liten rätt till fördrinken!

Du behöver

Antal portioner: 2 större eller 4 mindre

  • Cirka 20 st Pandalus räkor, tinade och skalade
  • 50 g glasnudlar
  • 1/3 paprika, skivad i mindre bitar
  • Koriander
  • Edamamebönor, tillagade enligt instruktion
  • Jordnötter, grovt hackade

Picklad morot

  • 1 stor morot, skalad och grovt riven
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk vatten
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker

Dressing

  • 3 msk soja
  • 1/2 tsk risvinäger
  • 1 tsk sesamolja
  • 1/3 chili, finhackad

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackning.

  2. Blanda ihop vitvinsvinäger, vatten, salt och socker i en skål.

  3. Riv moroten och blanda i (häll eventuellt i lite ingefärskrydda).

  4. Ställ i kyl i minst 20 minuter.

  5. Tillaga nudlarna enligt anvisningarna.

  6. Gör såsen genom att blanda ihop alla ingredienser i en skål.

  7. Lägg  nudlarna i skålar och fördela sedan resten så att det ser snyggt ut.

  8. Servera!