Bao buns med vannameiräkor och sojamarinerade grönsaker

Bao buns med vannameiräkor och sojamarinerade grönsaker

Bao buns är små ångade bröd som är mycket populära i Östasien och som kan fyllas med diverse grönsaker samt fisk- eller kött. Denna variant med vannameiräkor och sojamarinerade grönsaker bjuder på mycket smak och passar perfekt när du vill bjuda på något fräscht och lätt! 

Du behöver

Antal portioner: 4 baos

  • Ca 12 stycken Pandalus vannameiräkor
  • 4 Bao Buns (finns att köpa i välsorterade matbutiker)
  • ½ gurka, hyvlad
  • 1 stor morot, hyvlad
  • ½ chili, skivad
  • 1 salladslök, skivad
  • Isbergssallad, i halverade stora blad
  • 1 msk sweet chilisås
  • ½ tsk sambal oelek
  • Chilimajonnäs
  • Persilja, hackad

Dressing

  • 1,5 msk soja
  • 1 tsk fisksås
  • 1 tsk sesamolja
  • ½ tsk chiliflakes
  • Sesamfrön
  • 1/3 pressad lime

 

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och låt stå en stund.

  3. Hyvla/skiva grönsakerna och blanda ihop med dressingen och låt stå en stund till.

  4. Lägg fyra större salladsblad i iskallt vatten så att de blir extra krispiga.

  5. Marinera räkorna med sweet chili och sambal oelek.

  6. Värm bao buns:en enligt instruktioner.

  7. Stek räkorna lite snabbt i en skvätt olivolja.

  8. Lägg salladsblad i botten av varje bun, fyll sedan på med räkor och grönsaker.

  9. Toppa med hackad persilja och chilimajonnäs.