
Bao buns med vannameiräkor och sojamarinerade grönsaker
Bao buns är små ångade bröd som är mycket populära i Östasien och som kan fyllas med diverse grönsaker samt fisk- eller kött. Denna variant med vannameiräkor och sojamarinerade grönsaker bjuder på mycket smak och passar perfekt när du vill bjuda på något fräscht och lätt!
Du behöver
Antal portioner: 4 baos
- Ca 12 stycken Pandalus vannameiräkor
- 4 Bao Buns (finns att köpa i välsorterade matbutiker)
- ½ gurka, hyvlad
- 1 stor morot, hyvlad
- ½ chili, skivad
- 1 salladslök, skivad
- Isbergssallad, i halverade stora blad
- 1 msk sweet chilisås
- ½ tsk sambal oelek
- Chilimajonnäs
- Persilja, hackad
Dressing
- 1,5 msk soja
- 1 tsk fisksås
- 1 tsk sesamolja
- ½ tsk chiliflakes
- Sesamfrön
- 1/3 pressad lime
Gör så här
- Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda ihop alla ingredienser till dressingen och låt stå en stund.
- Hyvla/skiva grönsakerna och blanda ihop med dressingen och låt stå en stund till.
- Lägg fyra större salladsblad i iskallt vatten så att de blir extra krispiga.
- Marinera räkorna med sweet chili och sambal oelek.
- Värm bao buns:en enligt instruktioner.
- Stek räkorna lite snabbt i en skvätt olivolja.
- Lägg salladsblad i botten av varje bun, fyll sedan på med räkor och grönsaker.
- Toppa med hackad persilja och chilimajonnäs.