Cajun Jambalaya

Cajun Jambalaya

En krämig klassiker från Cajun-köket och det kreolska köket i Lousiana. Det är en riktigt festlig måltid att bjuda på och blir snabbt en favorit! 

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

Riset:

  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liter kycklingbuljong
  • Smör till stekning
  • 3 dl avorioris
  • 2 dl vitt vin

Pannan:

  • 1 påse Pandalus tigerräkor
  • 200 gram Kyckling
  • 2 chorizo
  • Smör
  • 1 Röd paprika
  • 1 halv bunt selleri
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar
  • Cajunkryddor
 

Gör så här

Riset:

  1. Hacka lök och vitlök och fräs dem i smör utan att det tar färg. Lägg i riset och rör runt ordentligt.

  2. Späd med vin och buljong, lite i taget, under ständig omrörning. Häll på lite vätska i taget och låt riset absorbera vätskan innan mer tillsätts. Koka på detta sätt i cirka 20 minuter. Riset ska vara krämigt.


Pannan:

  1. Tina räkorna.
  2. Skär varje kycklingbröst i fyra delar och bryn i smör, sänk värmen och efterstek tills kycklingen är genomstekt.
  3. Krydda med salt och peppar. Håll kycklingen varm.

  4. Skär korven i slantar, strimla paprikan och skär sellerin i bitar.
  5. Stek korv, paprika och selleri i smör.
  6. Blanda i räkor, kyckling, korv, paprika och selleri i riset.
  7. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt, peppar och cajunkryddor.

  8. Späd eventuellt med lite mer vatten, jambalayan ska vara krämig. Bon apetit!