Cajun Jambalaya
En krämig klassiker från Cajun-köket och det kreolska köket i Lousiana. Det är en riktigt festlig måltid att bjuda på och blir snabbt en favorit!
Du behöver
4 portioner
Riset:
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 liter kycklingbuljong
- Smör till stekning
- 3 dl avorioris
- 2 dl vitt vin
Pannan:
- 1 påse Pandalus tigerräkor
- 200 gram Kyckling
- 2 chorizo
- Smör
- 1 Röd paprika
- 1 halv bunt selleri
- 2 msk tomatpuré
- Salt och peppar
- Cajunkryddor
Gör så här
Riset:
- Hacka lök och vitlök och fräs dem i smör utan att det tar färg. Lägg i riset och rör runt ordentligt.
- Späd med vin och buljong, lite i taget, under ständig omrörning. Häll på lite vätska i taget och låt riset absorbera vätskan innan mer tillsätts. Koka på detta sätt i cirka 20 minuter. Riset ska vara krämigt.
Pannan:
- Tina räkorna.
- Skär varje kycklingbröst i fyra delar och bryn i smör, sänk värmen och efterstek tills kycklingen är genomstekt.
- Krydda med salt och peppar. Håll kycklingen varm.
- Skär korven i slantar, strimla paprikan och skär sellerin i bitar.
- Stek korv, paprika och selleri i smör.
- Blanda i räkor, kyckling, korv, paprika och selleri i riset.
- Låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt, peppar och cajunkryddor.
- Späd eventuellt med lite mer vatten, jambalayan ska vara krämig. Bon apetit!