Carpaccio med vannameiräkor och tomatsalsa

Carpaccio med vannameiräkor och tomatsalsa

Denna fräscha carpaccio för tankarna till sommarmiddagar – men funkar lika bra till vintern. Enkelt att tillaga och så gott!

Du behöver

Antal portioner: ca 4

  • 1 förpackning Pandalus vannameiräkor
  • 1 lime
  • En näve gula tomater
  • 2 salladslökar
  • 1/2 gurka
  • 1 avokado
  • 1 liten chili
  • 1 näve bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • En skvätt vitvinsvinäger
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Ta bort räkstjärtarna, torka bort överflödigt vatten.

  3. Placera räkorna mellan två plastfoliebitar, platta till dem med en stor kökskniv.
    Lägg in i frysen en stund.

Tomatsalsa

  1. Skölj bladpersiljan, ansa- och strimla salladslöken.

  2. Tärna gurkan och tomaterna samt hacka chilin och vitlöken.

  3. Pressa saften av 1/2 lime, tillsätt salt, nymald svartpeppar och en skvätt vitvinsvinäger. Rör om och smaka av (tillsätt mer av ingredienserna om du anser att det saknas något).

  4. Lägg till avokadon sist, gärna tärnad.

  5. Ta ut räkorna, lägg upp på ett fat och toppa med salsan.

  6. Servera gärna tillsammans med tunnbrödschips.