
Carpaccio med vannameiräkor och tomatsalsa
Denna fräscha carpaccio för tankarna till sommarmiddagar – men funkar lika bra till vintern. Enkelt att tillaga och så gott!
Du behöver
Antal portioner: ca 4
- 1 förpackning Pandalus vannameiräkor
- 1 lime
- En näve gula tomater
- 2 salladslökar
- 1/2 gurka
- 1 avokado
- 1 liten chili
- 1 näve bladpersilja
- 1 vitlöksklyfta
- Olivolja
- En skvätt vitvinsvinäger
- Salt
- Nymald svartpeppar
Gör så här
- Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.
- Ta bort räkstjärtarna, torka bort överflödigt vatten.
- Placera räkorna mellan två plastfoliebitar, platta till dem med en stor kökskniv.
Lägg in i frysen en stund.
Tomatsalsa
- Skölj bladpersiljan, ansa- och strimla salladslöken.
- Tärna gurkan och tomaterna samt hacka chilin och vitlöken.
- Pressa saften av 1/2 lime, tillsätt salt, nymald svartpeppar och en skvätt vitvinsvinäger. Rör om och smaka av (tillsätt mer av ingredienserna om du anser att det saknas något).
- Lägg till avokadon sist, gärna tärnad.
- Ta ut räkorna, lägg upp på ett fat och toppa med salsan.
- Servera gärna tillsammans med tunnbrödschips.