Ceviche på kammusslor

Ceviche på kammusslor

Ett fräscht skaldjursrecept med tydlig syra och hetta. Perfekt som förrätt!

Dela på facebook

Du behöver

2 förrätter

  • 150 g Pandalus kammusslor (1 påse) 
  • 1 grön chili
  • 1/2 röd lök
  • 1 msk honung
  • 1-1,5 lime
  • 1/2 grönt äpple
  • Salt & peppar

Gör så här

  1. Tina musslorna i kylen över natten

  2. Skiva musslorna på hälften och salta en aning. Ställ därefter åt sidan tillsvidare.

  3. Skala äpplet och tärna i små kuber, liksom löken och chilin skivas tunt.
     
  4. Pressa limen i en bunke och blanda saften med honung och en nypa salt. Detta blir vår “sås” (tigermjölk).

  5. Vänd ned samtliga ingredienser i tigermjölken och blanda om. Salta för att balansera syran och krydda med svartpeppar för smak. Låt dra i några minuter och servera därefter