
Ceviche på kammusslor
Ett fräscht skaldjursrecept med tydlig syra och hetta. Perfekt som förrätt!
Du behöver
2 förrätter
- 150 g Pandalus kammusslor (1 påse)
- 1 grön chili
- 1/2 röd lök
- 1 msk honung
- 1-1,5 lime
- 1/2 grönt äpple
- Salt & peppar
Gör så här
- Tina musslorna i kylen över natten
- Skiva musslorna på hälften och salta en aning. Ställ därefter åt sidan tillsvidare.
- Skala äpplet och tärna i små kuber, liksom löken och chilin skivas tunt.
- Pressa limen i en bunke och blanda saften med honung och en nypa salt. Detta blir vår ”sås” (tigermjölk).
- Vänd ned samtliga ingredienser i tigermjölken och blanda om. Salta för att balansera syran och krydda med svartpeppar för smak. Låt dra i några minuter och servera därefter