Chili cheese tops fyllda med västerbottensost
Kräftor + västerbottensost=sant sedan länge. Så med det sagt – ett otroligt tilltugg till kräftorna är dessa frasiga chili cheese tops fyllda med riven ost, cream cheese och chili. Enkla att förbereda och bara att fritera precis innan servering.
Du behöver
Antal portioner: 12 st. tops
- 150 g västerbottensost
- 200 g cream cheese
- 1 röd chili
- Pankomjöl
- Vetemjöl
- 1 ägg
- 1 dl mjölk
- Salt och peppar
- 1 liter rapsolja
Gör så här
- Börja med att hacka chilin
- Blanda ihop cream cheese, västerbottensost och chili i en skål samt salta och peppra lite lätt
- Forma sedan till cirka 12 lika stora bollar
- Blanda ihop en frityrsmet genom att ta 1 dl vetemjöl, 1 ägg och 1 dl mjölk i en skål
- Häll upp vetemjöl och pankomjöl i två separata skålar
- Doppa ostbollarna först i vanligt mjöl, sedan frityrsmeten och till sist pankomjöl
- Hetta upp en kastrull med rapsolja tills den blivit cirka 160 grader
- Doppa ner några bollar i taget försiktigt med en hålslev och fritera tills de fått en gyllene färg
- Låt rinna av på hushållspapper
- Servera ihop med färska turkiska kräftor, baguette och aioli!