Chinese spicy crawfish

Chinese Spicy Crawfish

Chinese Spicy Crawfish är en lättlagad delikatess som spridit sig till flera av jordens hörn och som man kan hitta på kinesiska restauranger.

Dela på facebook

Du behöver

  • 1 kg kräftor från Pandalus
  • Neutral olja
  • Sichuanpeppar
  • Färsk ingefära
  • Färsk vitlök
  • Vårlök
  • Vitlök 

Gör så här

  1. Värm olja i stekpanna, lägg i sichuanpeppar, färsk ingefära, färsk vitlök, vårlök och rödlök. Bryn lätt tills du känner aromen av kryddorna.

  2. Vänd ner 1 kg kräftor och rör om. 

  3. Tilsätt ca 1 dl vatten eller matlagningsvin, lägg till salt, socker och sichuansås. 

  4. Låt vätskan koka in lite så att kräftorna får smak av kryddorna.

  5. Lägg upp på fat och dekorera med sesamfrön och persilja. Servera med kokt ris.