Citronpasta med vannameiräkor

Citronpasta med vannameiräkor

Denna snabblagade pasta med vannameiräkor har härlig smak av citron och vitlök och kan liva upp vilken kväll som helst!

Du behöver

Antal portioner: 4

  • 400 g Pandalus vannameiräkor
  • 3 skivade vitlöksklyftor
  • 1–2  krm chiliflakes
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • Pasta till 4 personer
  • Zest- och saft från 1 citron
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.

  2. Fräs vitlök, chiliflakes och räkor i smör och olivolja tills det får lite färg.

  3. Krydda med en nypa salt och nymald svartpeppar.

  4. Koka pastan enligt anvisning. Häll av och spara ca 2 dl av pastavattnet.

  5. Vänd ner pasta, citronzest samt bladpersilja i en stekpanna och värm upp.

  6. Tillsätt pastavattnet och rör om.

  7. Smaka av med salt och nymald svartpeppar efter smak.

  8. Strö över hackad persilja och servera direkt – gärna med några citronklyftor vid sidan om.