
Citronpasta med vannameiräkor
Denna snabblagade pasta med vannameiräkor har härlig smak av citron och vitlök och kan liva upp vilken kväll som helst!
Du behöver
Antal portioner: 4
- 400 g Pandalus vannameiräkor
- 3 skivade vitlöksklyftor
- 1–2 krm chiliflakes
- 2 msk smör
- 2 msk olivolja
- Pasta till 4 personer
- Zest- och saft från 1 citron
- 2 dl hackad bladpersilja
- Salt
- Nymald svartpeppar
Gör så här
- Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.
- Fräs vitlök, chiliflakes och räkor i smör och olivolja tills det får lite färg.
- Krydda med en nypa salt och nymald svartpeppar.
- Koka pastan enligt anvisning. Häll av och spara ca 2 dl av pastavattnet.
- Vänd ner pasta, citronzest samt bladpersilja i en stekpanna och värm upp.
- Tillsätt pastavattnet och rör om.
- Smaka av med salt och nymald svartpeppar efter smak.
- Strö över hackad persilja och servera direkt – gärna med några citronklyftor vid sidan om.