Crewfish Etouffée

Crawfish Ètoufée

Mardi Gras (fettisdagen på franska) är bara några dagar bort, och när vi i Sverige firar med semlor firar man i Louisiana med bland annat Crawfish Étouffee – en tjock gryta, kryddad till perfektion och fylld med kräftor.

Du behöver

  • Kräftor från Pandalus 
  • En gul lök
  • Vitlök efter smak och tycke
  • En rejäl klick smör
  • 2 msk mjöl
  • En knippe salladslök
  • Salt, peppar och cajunkryddor 

Gör så här

  1. Tina kräftorna.

  2. Smält smör i en stor, tjockbottnad stekpanna. Lägg i lök och när den ”svettats” i några minuter lägger du på vitlök.

  3. Häll i mjöl och rör om tills det är fritt från klumpar.

  4. För gradvis i krossade tomater, vatten och därefter kräftstjärtarna.

  5. Lägg slutligen till salladslök och krydda med salt, peppar och cajunkryddor.

  6. Låt puttra 5-10 minuter, lägg i kräftorna och rör ihop. Servera med ris