
Crawfish Ètoufée
Mardi Gras (fettisdagen på franska) är bara några dagar bort, och när vi i Sverige firar med semlor firar man i Louisiana med bland annat Crawfish Étouffee – en tjock gryta, kryddad till perfektion och fylld med kräftor.
Du behöver
- Kräftor från Pandalus
- En gul lök
- Vitlök efter smak och tycke
- En rejäl klick smör
- 2 msk mjöl
- En knippe salladslök
- Salt, peppar och cajunkryddor
Gör så här
- Tina kräftorna.
- Smält smör i en stor, tjockbottnad stekpanna. Lägg i lök och när den ”svettats” i några minuter lägger du på vitlök.
- Häll i mjöl och rör om tills det är fritt från klumpar.
- För gradvis i krossade tomater, vatten och därefter kräftstjärtarna.
- Lägg slutligen till salladslök och krydda med salt, peppar och cajunkryddor.
- Låt puttra 5-10 minuter, lägg i kräftorna och rör ihop. Servera med ris