Crêpes med räkfyllning
Crêpes är riktigt god skåprensarmat. Blev det räkor över från helgens festligheter? Gör som vi på Pandalus och lyxa till pannkakan.
Du behöver
För 8 crêpes
Räkstuvning:
- 1 kg Pandalus frysta räkor
- 4 msk vetemjöl
- 2 msk smör
- 2 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 5 msk hackad dill
- Salt och peppar
- Citron
- 1 dl riven ost
Crêpesmet:
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- Smör till stekning
Gör så här
- Ta fram påsen med Pandalus räkor och tina dem. Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten och stek pannkakorna i smör. Skala räkorna.
- Räkstuvningen: Smält smöret och rör ihop med mjölet tills det är utan klumpar. Häll i mjölk och grädde och red tills dess att stuvningen är slät och har tjocknat.
- Tillsätt salt, peppar och dill, smaka av och tillsätt räkorna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Fyll varje pannkaka med några matskedar räkstuvning och vik ihop.
- Lägg de fyllda pannkakorna i en ugnssäker form och strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen tills osten smält. Servera med citronklyftor.