Crêpes med räkfyllning

Crêpes med räkfyllning

Crêpes är riktigt god skåprensarmat. Blev det räkor över från helgens festligheter? Gör som vi på Pandalus och lyxa till pannkakan.
Dela på facebook

Du behöver

För 8 crêpes
Räkstuvning:
  • 1 kg Pandalus frysta räkor
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 5 msk hackad dill
  • Salt och peppar
  • Citron
  • 1 dl riven ost
Crêpesmet:
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • Smör till stekning

Gör så här

  1. Ta fram påsen med Pandalus räkor och tina dem. Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten och stek pannkakorna i smör. Skala räkorna.

  2. Räkstuvningen: Smält smöret och rör ihop med mjölet tills det är utan klumpar. Häll i mjölk och grädde och red tills dess att stuvningen är slät och har tjocknat.

  3. Tillsätt salt, peppar och dill, smaka av och tillsätt räkorna.

  4. Sätt ugnen på 200 grader.

  5. Fyll varje pannkaka med några matskedar räkstuvning och vik ihop.

  6. Lägg de fyllda pannkakorna i en ugnssäker form och strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen tills osten smält. Servera med citronklyftor.