Enkel chilipasta med scampi
Denna rätt tar inte längre tid att laga än vad det tar att koka pasta. En bra tumregel för att få pastan al dente, är att koka den ungefär en minut kortare än vad som står på angivet på förpackningen.
Du behöver
4 portioner
- 1 påse Pandalus skalade tigerräkor 400g
- 400 g spaghetti koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
- En knippe bladpersilja
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 färsk röd chili
- 1/2 d l vitt vin
- Citronsaft från ca 1/2 citron
- Salt
- Svartpeppar
- Olivolja till stekning
Gör så här
- Tina räkorna enligt påsens anvisning
- Sätt på pastavattnet Spaghettin ska kokas al dente i rikligt saltat vatten
- Under tiden pastan är igång finhackar du chili, vitlök och bladpersilja.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och tillsätt vitlök, chili och bladpersilja.
- Fräs en kort stund, tillsätt sedan räkorna som får fräsa med någon minut.
- Häll i det vita vinet och låt sjuda ett par minuter.
- Tillsätt en nypa flingsalt och nymald svartpeppar, rör om och smaka av!
- Lyft över pastan till pannan med hjälp av en hålslev och få med nån dl av pastavattnet.
- Blanda spaghettin med räkorna och tillsätt citronsaften.
- Tillsätt lite mer av pastavattnet om såsen verkar vara för tjock. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Servera med en god olivolja och några skivor surdegsbröd till.