Fiskknyten med lax, räkor och örtsmör
En fräsch middag som i stort sätt lagar sig själv!
Du behöver
4 portioner
Tillagningstid: 40 min
- 20 st Pandalus räkor med skal
- 4 bitar fryst lax
- 450 g delikatesspotatis
- 1 stor morot
- 1 stor rödlök
- 100 g smör (rumsvarmt)
- 1 vitlöksklyfta
- Persilja
- 1 citron
- Bakplåtspapper och snöre
Gör så här
- Tina lax och räkor
- Skala räkorna och sätt i en skål, skiva moroten och hacka löken
- Blanda ihop smör, vitlök, persilja (några kvistar), salt och peppar
- Sätt ugnen på 225 grader
- Förkoka potatisen i cirka tio minuter
- Stek under tiden morot och lök i smör så att de blir mjukare
- Gör sedan knyten på bakplåtspapper genom att placera potatis, lax (saltad och pepprad), grönsaker, räkor och till sist kryddsmöret däri
- Ställ in knytena i mitten av ugnen i 20 minuter
- Servera direkt när de är färdiga