Fiskknyten med lax, räkor och örtsmör

Fiskknyten med lax, räkor och örtsmör

En fräsch middag som i stort sätt lagar sig själv!

Du behöver

4 portioner
Tillagningstid: 40 min

  • 20 st Pandalus räkor med skal
  • 4 bitar fryst lax
  • 450 g delikatesspotatis
  • 1 stor morot
  • 1 stor rödlök
  • 100 g smör (rumsvarmt)
  • 1 vitlöksklyfta
  • Persilja
  • 1 citron
  • Bakplåtspapper och snöre

Gör så här

  1. Tina lax och räkor

  2. Skala räkorna och sätt i en skål, skiva moroten och hacka löken

  3. Blanda ihop smör, vitlök, persilja (några kvistar), salt och peppar

  4. Sätt ugnen på 225 grader

  5. Förkoka potatisen i cirka tio minuter

  6. Stek under tiden morot och lök i smör så att de blir mjukare

  7. Gör sedan knyten på bakplåtspapper genom att placera potatis, lax (saltad och pepprad), grönsaker, räkor och till sist kryddsmöret däri

  8. Ställ in knytena i mitten av ugnen i 20 minuter

  9. Servera direkt när de är färdiga