Frasiga rårakor med räkor
En ständigt återkommande favorit hos många- rårakor! Bara ett fåtal ingredienser men alltid lika gott, speciellt tillsammans med räkor, örter, citron och creme fraiche. Och att steka rårakorna i rikligt med smör gör ju inte saken sämre!
Du behöver
Antal portioner: 8
- 1 kg Pandalus räkor
- 1 kg fast potatis, riven grovt
- Creme fraiche eller gräddfil
- 1 finhackad rödlök
- Citron
- Dill
- Gräslök, finhackad
- Salt och peppar
- Smör
Gör så här
- Tina räkorna och skala dem därefter
- Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn, krama ur vätskan
- Salta och peppra potatisen
- Klicka i rikligt med smör i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt
- Lägg på en klick (1/8) av den rivna potatisen och platta till med en stekspade
- Stek rårakorna c:a 3-4 min på varje sida så de blir gyllenbruna
- Låt svalna lite och toppa med räkor, creme fraiche, rödlök, gräslök, dill och en klyfta citron
- Peppra lite extra på toppen