Frasiga rårakor med räkor

Frasiga rårakor med räkor

En ständigt återkommande favorit hos många- rårakor! Bara ett fåtal ingredienser men alltid lika gott, speciellt tillsammans med räkor, örter, citron och creme fraiche. Och att steka rårakorna i rikligt med smör gör ju inte saken sämre!

Du behöver

Antal portioner: 8

  • 1 kg Pandalus räkor
  • 1 kg fast potatis, riven grovt
  • Creme fraiche eller gräddfil
  • 1 finhackad rödlök
  • Citron
  • Dill
  • Gräslök, finhackad
  • Salt och peppar
  • Smör

Gör så här

  1. Tina räkorna och skala dem därefter

  2. Skala och riv potatisen grovt på ett rivjärn, krama ur vätskan

  3. Salta och peppra potatisen

  4. Klicka i rikligt med smör i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt

  5. Lägg på en klick (1/8) av den rivna potatisen och platta till med en stekspade

  6. Stek rårakorna c:a 3-4 min på varje sida så de blir gyllenbruna

  7. Låt svalna lite och toppa med räkor, creme fraiche, rödlök, gräslök, dill och en klyfta citron

  8. Peppra lite extra på toppen