Friterad jordärtskocka med löjrom och citronsmetana
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Du behöver
Antal portioner
- 1 burk Pandalus löjrom
- 200 g jordärtskocka, tvättade oskalade
- 5 dl frityrolja eller rapsolja
- salt (efter smak)
- 1, 5 dl smetana
- 1 citron
- 1 msk citronzest
- 1 tsk citronsaft
- Salt och svartpeppar efter tycke och smak
- Några droppar olivolja
- 3 finhackade schalottenlökar
- 1 knippe finhackad gräslök
Gör så här
- Koka jordärtskockorna mjuka i lättsaltat vatten. När skockorna är mjuka så ta upp dem, klyv dem på mitten och låt svalna.
- Rör ihop smetana med citronskal och citronjuice. Tillsätt salt ,svartpeppar & olivolja efter tycke och smak.
- Hacka schalottenlök och gräslök.
- Hetta upp oljan till 180 grader.
- Sänk försiktigt ned skockorna i oljan. Fritera tills de är gyllenbruna, ca 3-5 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Smaka av med salt medan skockorna är varma så att saltet fastnar.
- Låt svalna en liten stund innan du lägger på toppingen
- Klicka ut citronsmetanan på jordärtskockorna och toppa med schalottenlök, löjrom och gräslök.
- Servera direkt och njut av smakerna