Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Friterad kammussla på rispapper med soja- & chili majonnäs En lyxig, krispig och alldeles alldeles underbar rätt. Med denna kommer du att imponera. Tillbaka till recept Dela på facebook Du behöver 4 portioner4 st Pandalus kammusslorStröbröd1 uppvispat äggVetemjöl4 ark rispapper (finns att köpa på asiatisk avdelning i butik)1 L rapsolja1 salladslök4-5 rädisor1 chili (½ till sås och ½ som topping)1 dl majonnäs2 msk sojaLite riven ingefäraWasabi/sesamkryddaKoriander Gör så här Börja att göra såsen genom att blanda majonnäs, soja, finhackad chili och riven ingefära. Ställ i kylenFörbered paneringen genom att hälla ströbröd och vetemjöl på två olika tallrikar och en skål med uppvispat äggTorka kammusslorna lite lätt med papper och doppa dem först i mjöl, sedan ägg och till sist ströbrödSkär upp salladslök, rädisor och hacka resten av chilin. Lägg åt sidanHäll oljan i en tjockbottnad kastrull och värm upp till cirka 180 graderLägg ner ett rispapper i taget, det går väldigt fort så var snabb med att ta upp det med exempelvis en stektångLåt rinna av på hushållspapperFritera sedan kammusslorna, cirka en minut så att de får en fin gyllenbrun färgLåt torka på hushållspapperLägg upp musslorna på det friterade rispappret, spritsa ut sås, strö över grönsakerna, koriandern och strössla på wasabi/sesamkryddan