
Friterad kammussla på rispapper med soja- & chili majonnäs
En lyxig, krispig och alldeles alldeles underbar rätt. Med denna kommer du att imponera.
Du behöver
4 portioner
- 4 st Pandalus kammusslor
- Ströbröd
- 1 uppvispat ägg
- Vetemjöl
- 4 ark rispapper (finns att köpa på asiatisk avdelning i butik)
- 1 L rapsolja
- 1 salladslök
- 4-5 rädisor
- 1 chili (½ till sås och ½ som topping)
- 1 dl majonnäs
- 2 msk soja
- Lite riven ingefära
- Wasabi/sesamkrydda
- Koriander
Gör så här
- Börja att göra såsen genom att blanda majonnäs, soja, finhackad chili och riven ingefära. Ställ i kylen
- Förbered paneringen genom att hälla ströbröd och vetemjöl på två olika tallrikar och en skål med uppvispat ägg
- Torka kammusslorna lite lätt med papper och doppa dem först i mjöl, sedan ägg och till sist ströbröd
- Skär upp salladslök, rädisor och hacka resten av chilin. Lägg åt sidan
- Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och värm upp till cirka 180 grader
- Lägg ner ett rispapper i taget, det går väldigt fort så var snabb med att ta upp det med exempelvis en stektång
- Låt rinna av på hushållspapper
- Fritera sedan kammusslorna, cirka en minut så att de får en fin gyllenbrun färg
- Låt torka på hushållspapper
- Lägg upp musslorna på det friterade rispappret, spritsa ut sås, strö över grönsakerna, koriandern och strössla på wasabi/sesamkryddan