Friterade kammusslor

Foto: Sophie Björkman 

Friterad kammussla på rispapper med soja- & chili majonnäs

En lyxig, krispig och alldeles alldeles underbar rätt. Med denna kommer du att imponera.

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

  • 4 st Pandalus kammusslor
  • Ströbröd
  • 1 uppvispat ägg
  • Vetemjöl
  • 4 ark rispapper (finns att köpa på asiatisk avdelning i butik)
  • 1 L rapsolja
  • 1 salladslök
  • 4-5 rädisor
  • 1 chili (½ till sås och ½ som topping)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk soja
  • Lite riven ingefära
  • Wasabi/sesamkrydda
  • Koriander

Gör så här

  1. Börja att göra såsen genom att blanda majonnäs, soja, finhackad chili och riven ingefära. Ställ i kylen
  2. Förbered paneringen genom att hälla ströbröd och vetemjöl på två olika tallrikar och en skål med uppvispat ägg
  3. Torka kammusslorna lite lätt med papper och doppa dem först i mjöl, sedan ägg och till sist ströbröd
  4. Skär upp salladslök, rädisor och hacka resten av chilin. Lägg åt sidan
  5. Häll oljan i en tjockbottnad kastrull och värm upp till cirka 180 grader
  6. Lägg ner ett rispapper i taget, det går väldigt fort så var snabb med att ta upp det med exempelvis en stektång
  7. Låt rinna av på hushållspapper
  8. Fritera sedan kammusslorna, cirka en minut så att de får en fin gyllenbrun färg
  9. Låt torka på hushållspapper
  10. Lägg upp musslorna på det friterade rispappret, spritsa ut sås, strö över grönsakerna, koriandern och strössla på wasabi/sesamkryddan