Friterade tigerräkor med sojamajonnäs

Friterade tigerräkor med sojamajonnäs

En krispig smårätt som snabbt blir en favorit hos både stora och små. 

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

  • 400 g Pandalus tigerräkor
  • 2-3 klyftor vitlök
  • 1-2 jalapeños beroende på styrka
  • 4 msk ljus soja
  • 1 lime
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjöl
  • 2 dl panko
  • Hjärtsallad
  • En knippe koriander
  • Lime
  • 2 äggulor
  • 1 msk risvinäger
  • 1,5 msk ljus soja
  • 2,5 dl matolja
    salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tina räkorna.

  2. Finhacka vitlök och jalapeños och blanda med limesaft och soja. Lägg ned räkorna i marinaden och låt marinera i minst 30 minuter.

  3. Låt räkorna rinna av i en sil och lägg sedan ned dem i mjöl och blanda runt så räkorna blir helt täckta i ett tunt lager mjöl. Vänd dem sedan i ägg och panko.

  4. Hetta upp frityrolja i en fritös, kastrull eller wokpanna till 160 grader. Lägg i ca 10 räkor åt gången och låt friteras till de är gyllenbruna. Lägg de färdigfriterade räkorna på hushållspapper och strö över rikligt med flingsalt.

  5. Vispa under tiden äggulorna med sojan.

  6. Tillsätt oljan i tunn stråle under konstant vispning tills det tjocknar. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.

  7. Servera räkorna i salladsblad på sojamajonnäsen och toppa med rikligt med koriander och lime.