Friterade tigerräkor med sojamajonnäs
En krispig smårätt som snabbt blir en favorit hos både stora och små.
Du behöver
4 portioner
- 400 g Pandalus tigerräkor
- 2-3 klyftor vitlök
- 1-2 jalapeños beroende på styrka
- 4 msk ljus soja
- 1 lime
- 2 st ägg
- 1 dl mjöl
- 2 dl panko
- Hjärtsallad
- En knippe koriander
- Lime
- 2 äggulor
- 1 msk risvinäger
- 1,5 msk ljus soja
- 2,5 dl matolja
salt och svartpeppar
Gör så här
- Tina räkorna.
- Finhacka vitlök och jalapeños och blanda med limesaft och soja. Lägg ned räkorna i marinaden och låt marinera i minst 30 minuter.
- Låt räkorna rinna av i en sil och lägg sedan ned dem i mjöl och blanda runt så räkorna blir helt täckta i ett tunt lager mjöl. Vänd dem sedan i ägg och panko.
- Hetta upp frityrolja i en fritös, kastrull eller wokpanna till 160 grader. Lägg i ca 10 räkor åt gången och låt friteras till de är gyllenbruna. Lägg de färdigfriterade räkorna på hushållspapper och strö över rikligt med flingsalt.
- Vispa under tiden äggulorna med sojan.
- Tillsätt oljan i tunn stråle under konstant vispning tills det tjocknar. Smaksätt med vinäger, salt och peppar.
- Servera räkorna i salladsblad på sojamajonnäsen och toppa med rikligt med koriander och lime.