minicroissant

Fyllda minicroissanter med jalapeño-räkröra

Servera en riktig lyx-brunch med dessa krispiga croissanter – fyllda med krämig lime-doftande räkröra med härlig hetta från jalapeño!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 5
Tillagningstid: c:a 10 min

  • 500 g Pandalus räkor
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 färsk jalapeño
  • 1 lime (zest och saft)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 minicroissanter
  • Salt och peppar

Gör så här

1. Tina och skala räkorna

2. Rör samman crème fraiche och majonäs

3. Finhacka vitlök och jalapeño (justera mängd efter önskad hetta) och rör ned i majonäsblandningen

4. Riv i zest från en lime och pressa i saften

5. Rör ned räkorna och smaka av med salt och peppar

6. Dela croissanterna på längden och fyll med räkröra

7. Toppa gärna med några tunna skivor jalapeño och en limeklyfta och servera direkt!