
Glutenfria shrimp popcorn
Shrimp popcorn finns på menyerna på flera restauranger sedan några år tillbaka och har snabbt blivit en favorit här i Sverige. Ursprunget kommer från den amerikanska kedjan ”Red lobster” som introducerade rätten på sin meny 1974. Namnet kommer från att de friterade räkorna äts som popcorn. Detta recept är en glutenfri variant som serveras tillsammans med chilimajonäs – perfekt när du vill bjuda på ett lite lyxigare snack!
Du behöver
Antal portioner: 2-4
- 1 förpackning Pandalus vannameiräkor
- Potatismjöl
- 2 ägg
- Glutenfri panko
- Rapsolja eller annan frityrolja
Dippsås
- Majonnäs
- Sambal oelek
Gör så här
- Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majonnäs och sambal oelek. Smaka av tills du får en hetta som passar dig.
Hetta upp oljan till 150-180 grader.
Doppa räkorna i potatismjöl, ägg och sist panko. Fritera tills de får en fin ljusbrun färg (det går fort).
Lägg räkorna på hushållspapper för att få bort överflödigt fett. Servera genast