Grillade tigerräkor med en kall asiatisk nudelsallad
En supergod, lättlagad maträtt så här på sommaren och har du inte provat att grilla tigerräkor än är det ett hett tips.
Du behöver
Antal portioner
- 400 g råa tigerräkor
- Olivolja
- 1 chili (en halv till marinad och en halv till topping av salladen)
- 1 paket risnudlar
- 1 morot
- 75 g sockerärtor
- 5-6 st rädisor
- Koriander att toppa med
- Salt
- Peppar
Dressing till sallad
- 1,5 dl kokande vatten
- 1 dl socker
- 1 dl asiatisk fisksås
- 1 dl vitvinsvinäger
- 1/2 pressad lime (kan behövas lite mer)
- 4 finhackade vitlöksklyftor
- 1/2 chili eller två piri piri om man vill ha såsen extra stark (finhackat)
Gör så här
- Tina räkorna
- Sätt på på grillen
- Lägg räkorna i en plastpåse när de är tinade med olivolja, en halv chili, salt och peppar, låt stå i kylen
- Gör dressingen genom att blanda hett vatten och socker så att sockret löst upp sig
- Blanda sedan i de övriga ingredienserna och låt stå övertäckt i kylen medan du gör resten av maten
- Koka nudlar enligt anvisningar och spola dem i kallt vatten när de är klara
- Strimla moroten med mandolin eller potatisskalare
- Strimla sockerärtorna tunt med en kniv
- Hyvla rädisorna tunt med mandolin, eller kniv
- Blanda ihop alla salladsingredienserna och häll över dressingen, ställ i kylen en stund
- Grilla de marinerade räkorna tills de fått en fin ljusrosa färg
- Lägg räkorna ovanpå salladen och toppa med chili och koriander