Gyozastrut i miniformat
Om du vill imponera lite extra när det kommer till snacks, gör dessa ministrutar. Kanske lite pilligt men helt klart värt det! Och vad fyller man dem med? Löjrom, creme fraiche och dill såklart!
Du behöver
Antal portioner: 10 strutar
Gyozadeg
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 dl hett vatten
Fyllning
- Löjrom
- Creme fraiche
- Dill
- Svartpeppar
Övrigt
- Rapsolja
- Citron
- Salt
- Spritspåse
Gör så här
- Tina löjrom enligt anvisning på förpackningen
- Blanda ihop vetemjöl med lite hett vatten i taget och knåda ihop tills det blir en smidig deg
- Ställ under en fuktig handduk i cirka 30 minuter
- Kavla sedan ut en stor rund platta (väldigt tunn) på lite mjölat bord
- Mät sedan ut cirka 10 cirklar som är 6 cm i diameter (jag använde mig av ett decilitermått)
- Snurra ihop till en strutform och dutta lite vatten på ena kanten så att ”struten” fastnar
- Hetta upp rapsolja i en kastrull till cirka 160 grader
- Ta med en kökstång i struten där öppningen är och håll nere den en stund i oljan så att öppningen inte går ihop
- Fritera tills de fått en gyllene färg och låt torka på hushållspapper, salta och peppra
- Fyll en spitspåse med crème fraiche, klipp ett litet hål längst ner och fyll de små strutarna
- Lägg sedan med sked på lite löjrom och en dillkvist, peppra
- Servera med skivad citron vid sidan av och pressa över struten