Het kräftsill

Het kräftsill

Flytta kräftskivan till julbordet och gör succé med en kräftsill med sting!

Dela på facebook

Du behöver

4-6 personer
Tillagningstid cirka 25 minuter plus 1 dygn i kylen (helst)

  • 700 g Pandalus vildfångade kräftor (ca 15 st)
  • 1 burk 5-minuterssill (420 g)
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl crème fraiche med smak av paprika och chili
  • 2-3 msk finhackad dill
  • 1/2 finhackad rödlök
  • 1 tsk chiliflakes
  • Några droppar citron

Gör så här

  1. Tina kräftorna och skala dem därefter

  2. Häll av lagen från sillen och skär den i jämnstora bitar

  3. Blanda ihop båda smakerna av crème fraiche, finhackad dill och rödlök, citrondroppar och chiliflakes

  4. Grovhacka kräftorna (spara 2-3 hela till att toppa med)

  5. Vänd ner sillen och kräftorna och blanda ihop allting väl

  6. Låt stå i kyl i ett dygn