
Het kräftsill
Flytta kräftskivan till julbordet och gör succé med en kräftsill med sting!
Du behöver
4-6 personer
Tillagningstid cirka 25 minuter plus 1 dygn i kylen (helst)
- 700 g Pandalus vildfångade kräftor (ca 15 st)
- 1 burk 5-minuterssill (420 g)
- 1/2 dl crème fraiche
- 1/2 dl crème fraiche med smak av paprika och chili
- 2-3 msk finhackad dill
- 1/2 finhackad rödlök
- 1 tsk chiliflakes
- Några droppar citron
Gör så här
- Tina kräftorna och skala dem därefter
- Häll av lagen från sillen och skär den i jämnstora bitar
- Blanda ihop båda smakerna av crème fraiche, finhackad dill och rödlök, citrondroppar och chiliflakes
- Grovhacka kräftorna (spara 2-3 hela till att toppa med)
- Vänd ner sillen och kräftorna och blanda ihop allting väl
- Låt stå i kyl i ett dygn