Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Hummerbisque med krutonger Hummerbisque är en klassisk fransk soppa full med smak och krämighet. Tillbaka till recept Dela på facebook Du behöver 4 portioner2 humrar1 liter hönsbuljong1 gul lök, hackad1 morot, hackad2 st selleristjälklar, hackade1 kvisttomat hackad1 msk tomatpuré2 dl vitt vinTimjanPersilja1 lagerblad3 dl vispgräddeNågra droppar citronSalt och pepparLantbröd eller toast Gör så här Tina humrarnaKlyv dem på längden och ta ut köttet ur klorna och stjärten, rensa allt skal på innanmätet (spara skalen)Dela hummerköttet i mindre bitar (stjärten) och låt klorna vara helaHacka alla grönsakerFräs selleri, lök och morot i lite olja tills de mjuknatVärm upp hönsbuljongLägg ner hummerskalen i kastrullen tillsammans med tomaten och låt rosta i några minuterTillsätt tomatpuré och låt rosta några minuter tillHäll sedan på det vita vinet och örterna, låt reducera några minuterHäll på hönsbuljong och sätt på lock, låt puttra cirka 30 minuterSkumma av soppa lite då och då med skedSila soppan och låt puttra ytterligare en stundTillsätt grädden och koka upp, smaka av med citron, salt och pepparSkär brödet i små fyrkanter och stek i rikligt med olivolja tills de fått en gyllenbrun färgMixa soppan med stavmixer så att den skummar till sig