hummerburgare

Hummerburgare

En lyxigare burgare får du leta efter. Här blandas syra, sälta och hetta på ett underbart sätt! 

Du behöver

En hamburgare

  • 1 Pandalus Premium Hummer
  • 1 st brioche hamburgerbröd
  • Vit burgarcheddar
  • 2 msk majonnäs
  • 1-2 tsk ponzusoja
  • Riven ingefära
  • Syltad röd chili
  • Syrad fänkål
  • Sallad
  • Färsk dill

1-2-3 lag till syrad fänkål och syltas chili:

  • 1 dl Vinäger
  • 2 dl Socker
  • 3 dl Vatten

Gör så här

Steg 1, 2, 3 och 4 görs med fördel ca 24 timmar innan servering)

  1. Tina hummern i kylen.

  2. Syra fänkålen: Blanda 1-2-3-lagen (1 del ättika, 2 delar vatten och 3 delar socker). Skär fänkålen i 1-1,5 mm tunna skivor, häll den varma lagen över fänkålen och ställ in i kylen.

  3. Ponzu-majonnäs: blanda majonnäsen med sojan och ingefäran, ta lite soja och ingefära i taget och smaka av tills du tycker smakerna sitter. Avsluta med lite salt och peppar.

  4. Syltad chili: Blanda en 1-2-3-lag. Skär chilin i 5 mm-tunna skivor. Häll över den varma lagen och låt svalna i kylskåp.

  5. Smörstek brödet på låg temperatur så det blir en tjock gyllenbrun stekyta på snittsidan av brödet.

  6. Dela hummern, ta ur allt kött (knäck klorna och plocka ur köttet, plocka även köttet ur armarna). Spara gärna skalet i frysen till en framtida fond eller soppa.

  7. Hetta upp en panna och lägg i en klick smör.

  8. Stek alla hummerbitarna så dom får lite yta. Vid sista vändningen så placerar du dem så de ligger på en yta som är lika stor som hamburgerbrödet. Lägg sedan på en skiva av cheddarosten.

  9. Bred ut ett runt lager av majonnäsen på det undre brödet så inte salladen riskerar att glida av. Lägg på salladen, den syrade fänkålen och till sist den nystekta hummern.

  10. Toppa med dill, chili och mera av ponzumajonäsen.

  11. Lägg på det övre brödet och servera!ä genast