Janssons frestelse med räkor
En variant på den klassiska julbordsrätten Janssons frestelse. Lägg till handskalade räkor för en extra lyxig gratäng!
Du behöver
Antal portioner: 4
Tillagningstid: c:a 55 min
- 200 g Pandalus räkor
- Ca 4 stora potatisar
- 100 g ansjovisfilé
- 1 gul lök
- 2 dl vispgrädde
- Salt och peppar
- 1 msk ströbröd
- 1 msk smör
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skala och skiva löken, stek i smör tills den mjuknar
- Skala och skär potatisen i smala strimlor
- Skala räkorna och lägg dem i en ugnsfast form
- Lägg på löken och ansjovisen och salta och peppra efter smak
- Täck med potatis och häll över grädden
- Strö över ströbröd och grädda i mitten av ugnen i ca 45 min!