Janssons frestelse med räkor

Janssons frestelse med räkor

En variant på den klassiska julbordsrätten Janssons frestelse. Lägg till handskalade räkor för en extra lyxig gratäng!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: 4
Tillagningstid: c:a 55 min

  • 200 g Pandalus räkor
  • Ca 4 stora potatisar
  • 100 g ansjovisfilé
  • 1 gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt och peppar
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader

  2. Skala och skiva löken, stek i smör tills den mjuknar

  3. Skala och skär potatisen i smala strimlor

  4. Skala räkorna och lägg dem i en ugnsfast form

  5. Lägg på löken och ansjovisen och salta och peppra efter smak

  6. Täck med potatis och häll över grädden

  7. Strö över ströbröd och grädda i mitten av ugnen i ca 45 min!