Janssons frestelse med räkor

Janssons frestelse med räkor

En variant på den klassiska julbordsrätten Janssons frestelse. Lägg till handskalade räkor för en extra lyxig gratäng!

Du behöver

Antal portioner: 4
Tillagningstid: c:a 55 min

  • 200 g Pandalus räkor
  • Ca 4 stora potatisar
  • 100 g ansjovisfilé
  • 1 gul lök
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt och peppar
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader

  2. Skala och skiva löken, stek i smör tills den mjuknar

  3. Skala och skär potatisen i smala strimlor

  4. Skala räkorna och lägg dem i en ugnsfast form

  5. Lägg på löken och ansjovisen och salta och peppra efter smak

  6. Täck med potatis och häll över grädden

  7. Strö över ströbröd och grädda i mitten av ugnen i ca 45 min!