Kall avokadosoppa med vitlöksfrästa tigerräkor

Kall avokadosoppa med vitlöksfrästa tigerräkor

Ett riktigt gott och aip-anpassat recept (aip=autoimmun paleokost, ett sätt att äta för att läka kroppen från autoimmuna sjukdomar)

Du behöver

4 portioner

  • 400 g Pandalus ASC-märkta tigerräkor
  • Kokosolja till stekning
  • Två-tre vitlöksklyftor
  • 5 avokado
  • Saft från 1 citron
  • En kruka basilika
  • En schalottenlök
  • Örtsalt
  • Kokosmjölk 2,5 dl
  • 1 dl vatten

Gör så här

  1. Gröp ur avokadorna och lägg i en skål. Hacka schalottenlök och lägg ned i skålen tillsammans med basilika, kokosmjölk och pressad citron. Mixa allt till en krämig soppa. Tillsätt vatten för att få en något tunnare konsistens och smaka av med örtsalt.

  2. Fräs tigerräkorna tillsammans med pressad vitlök (det går även att tillsätta hackad röd chili för lite mer sting) i kokosolja.

  3. Fördela tigerräkorna över soppan, dekorera med basilika och servera