Kammusslor med blomkålspuré och ärtstomp

Kammusslor med blomkålspuré och ärtstomp

Kammusslor eller pilgrimsmusslor om du så vill! Denna fantastiska, goda och hållbara produkt som inte alls är så krånglig att tillaga som en kan tro. Fungerar lika bra som huvudrätt om du bara ökar upp mängden på ingredienserna.

Dela på facebook

Du behöver

  • Pandalus kammusslor
  • Blomkål
  • Ärtor
  • Grädde
  • Creme fraiche
  • Smör
  • Salt och peppar

Gör så här

  1. Tina musslorna. Rensa och hacka blomkålen, koka den i grädde och ev en skvätt vatten (om du behöver mer vätska att koka i). Mixa ihop blomkål, grädde och smör med stavmixer när rotfrukterna blivit lagom mjuka. Salta och peppra efter smak.

  2. Ångkoka ärtorna (på detta sätt sparar du både näring och smak), blanda i en liten klick creme fraiche, salt, peppar och mixa blandningen lätt.

  3. Värm en stekpanna (gärna gjutjärnspanna) med smör i och halstra kammusslorna lätt på hög värme, salta efter smak.

  4. Lägg upp blomkålspurén, ärtstompen och musslorna på tallrikar. Garnera med lättsaltade potatischips