Kammusslor med shiitake

Foto: Sophie Björkman

Kammusslor med shiitake och löjrom

En lyxig förrätt med en blinkning till det asiatiska köket. 

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner
Tillagningstid: 15 min

  • 1 påse Pandalus kammusslor
  • 80 g Pandalus löjrom
  • 3 salladslökar
  • 1 röd chili
  • Cirka 20 shiitakesvampar
  • 3 msk smör
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 3 tsk soja
  • Peppar

Gör så här

  1. Tina kammusslorna och löjrommen

  2. Skiva svamp, chili och salladslök

  3. Gör såsen i en liten kastrull genom att först bryna smöret och sedan hälla i soja och citronsaft

  4. Stek svampen i rikligt med smör

  5. Stek till sist kammusslorna i smör tills de fått en fin gyllenbrun yta

  6. Servera allting tillsammans och toppa med salladslök, chili, löjrom och peppar