Kantarelltoast

En höstig och god kantarelltoast tillsammans med kräftorna? Ja tack!

Du behöver

Antal portioner: 4-6

  • 400 g kantareller
  • 50 g smör att steka i
  • 1 liten schalottenlök
  • 1 tsk maizena
  • 2 dl grädde
  • Salt och peppar
  • 4 normalstora brödskivor alternativt 6 bitar skivad baguette
  • C:a 50g lagrad hårdost (t.ex. västerbottenost eller liknande)
  • Lite finskuren gräslök och persilja

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna och dela de som är stora i mindre bitar.

  2. Lägg i en panna och koka ur all vätska.

  3. Tillsätt smör och fräs kantarellerna ihop med  finhackad schalottenlök.

  4. Salta och peppra.

  5. Tillsätt maizena, rör runt och tillsätt sedan grädde under omrörning.

  6. Låt puttra ett par minuter.

  7. Vänd ner lite gräslök och persilja. Smaka av och tillsätt salt och peppar om det behövs.

  8. Rosta/grilla brödet och toppa sedan med kantarellstuvningen.

  9. Riv över lite ost och servera.