
Kantarelltoast
En höstig och god kantarelltoast tillsammans med kräftorna? Ja tack!
Du behöver
Antal portioner: 4-6
- 400 g kantareller
- 50 g smör att steka i
- 1 liten schalottenlök
- 1 tsk maizena
- 2 dl grädde
- Salt och peppar
- 4 normalstora brödskivor alternativt 6 bitar skivad baguette
- C:a 50g lagrad hårdost (t.ex. västerbottenost eller liknande)
- Lite finskuren gräslök och persilja
Gör så här
- Rensa kantarellerna och dela de som är stora i mindre bitar.
- Lägg i en panna och koka ur all vätska.
- Tillsätt smör och fräs kantarellerna ihop med finhackad schalottenlök.
- Salta och peppra.
- Tillsätt maizena, rör runt och tillsätt sedan grädde under omrörning.
- Låt puttra ett par minuter.
- Vänd ner lite gräslök och persilja. Smaka av och tillsätt salt och peppar om det behövs.
- Rosta/grilla brödet och toppa sedan med kantarellstuvningen.
- Riv över lite ost och servera.