Klassisk kantarelltoast

Klassisk kantarelltoast

Kantarelltoast är ett fantastiskt gott tillbehör till kräftskivan. Den krämiga kantarellstuvningen gifter sig fint med de saftiga och salta kräftorna.

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner
Tillagningstid: 20 min

  • 1 liter kantareller
  • 2 dl vispgrädde
  • Vitpeppar
  • Svartpeppar
  • Salt
  • 1 gul lök, finhackad
  • 4 skivor toast
  • Smör att steka i
  • Persilja, hackad

Gör så här

  1. Börja med att steka ut vätskan ur svamparna

  2. Tillsätt löken och stek en stund

  3. Häll på grädde, salt och peppar

  4. Låt stuvningen puttra på låg värme tills den börjar tjockna

  5. Stek toastskivorna i smör så att de får en fin yta

  6. Servera toasten med stuvningen på och toppa med hackad persilja