Kräftkrans

Kräftkrans

En god och vacker kräftkrans förgyller vilket bord som helst! Här får färska primörer samsas ihop med riktigt goda kräftor och en majonnäs med lite sting i.

Du behöver

Antal portioner: 4

Gör så här

  1. Tvätta potatisen och koka sedan i saltat vatten (den skall precis bara bli mjuk).

  2. Häll av vattnet och ställ att svalna lite.

  3. Skala kräftorna. Klorna lägger du i en liten skål och sparar till servering. Ställ klor och stjärtar i kyl så länge.

  4. Smula eller mixa kavring. Stek smulorna i rikligt med smör, häll ut på bakplåtspapper och låt svalna lite.

  5. Rör ihop majonnäs och sambal oelek (smaka eventuellt av med cayennepeppar för extra hetta).

  6. Skär rädisor- och gurka i valfri form (lägg med fördel någon extra minut på att skära rädisor som blommor – detta gör du genom att sticka en vass knivspets i sicksack-mönster i mitten av rädisan. Dra isär och vips så får du två fina blommor). Gurkan skivar du på längden med mandolin så att den kan formas till spiraler.

  7. Dags att lägga upp på ett stort fat. Börja med att bottna med persiljeblad i en cirkel. Bygg sedan kransen genom att varva ingredienser (majonnäsen binder ihop och får allt att ligga på plats), avsluta med kräftstjärtar och dekorera gärna med ett par klor också.