Kryddostpaj

Kryddostpaj med smördegsfrasigt pajskal

Denna frasiga kryddostpaj är ett perfekt tillbehör till kräftskivan. Välj själv mellan en lite enklare variant utan topping eller gå all in med en topping av ännu mer kryddost, tomater och gräslök!

Du behöver

Antal portioner

  • En smördegsrulle
  • 300g kryddost (typ Boxholms eller liknande)
  • 200g fetaost
  • 5dl creme fraiche
  • 5 ägg (strl. L)
  • Salt och peppar

Topping (valfritt)

  • 300g tärnad kryddost
  • 300g körsbärstomater
  • Gräslök
  • Olja och vinäger
  • Salt och peppar

 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°c och förbered en  springform/pajform med c:a 22 cm diameter.

  2. Rulla ut smördegen och klä formen med degen jämnt.

  3. Vispa ihop ägg och creme fraiche.

  4. Riv ner kryddosten och smula i fetaost.

  5. Smaka av fyllningen med salt och peppar, och häll sedan över i den smördegsklädda formen.

  6. Grädda mitt i ugnen i c:a 50 min (du kan prova att vicka lite på formen för att kontrollera så att den är klar även i mitten då alla ugnar varierar i gräddningstid).

  7. Toppa gärna pajen vid servering med 300g tärnad kryddost och c:a 300g körsbärstomatertomater i bitar som du sedan vänder runt i lite olja och vinäger,  tillsammans med gräslök, salt och peppar.