Halstrade kammusslor med jordärtkockspuré
Eller pilgrimsmusslor om du så vill! Denna fantastiska, goda och hållbara produkt som inte alls är så krånglig att tillaga som en kan tro. Fungerar lika bra som huvudrätt om du bara ökar upp mängden på ingredienserna.
Du behöver
- Pandalus kammusslor
- Jordärtskockor
- Grädde
- Smör
- Salt och peppar
- Parmesan
Gör så här
- Tina musslorna.
- Koka jordärtskockorna i grädde och ev en skvätt vatten (om du behöver mer vätska att koka i).
- Mixa ihop jordärtskockor, grädde och smör med stavmixer när rotfrukterna blivit lagom mjuka.
- Blanda i parmesan, salt och peppar efter smak.
- Värm en stekpanna (vi föredrar gjutjärnspanna men smaken är som baken) med smör i och halstra kammusslorna lätt på hög värme.
- Lägg upp jordärtskockspuren och musslorna på tallrikar. Garnera med krasse och en skvätt örtolja.