Lättlagade tapas med tigerräkor
Tigerräkor är ett givet inslag på tapasbordet och hemligheten att få dem riktigt bra och saftiga är att inte överkoka utan ta ut dem ur ugnen när de precis blivit rosa
Du behöver
4 portioner
- 1 påse Pandalus tigerräkor
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl vitt vin
- 3 msk olja
- Salt och peppar
- Hackad chili efter smak
- Persilja
Gör så här
- Tina räkorna.
- Värm ugnen till 200 grader, ta en ugnsfast form och lägg i vitt vin, olja, krossad vitlök, hackad chili, salt, peppar och ställ in i ugnen.
- När du ser att vin- och oljeblandningen börjat koka (när det bubblar) lägger du i räkorna. Så fort de blivit rosa är de färdiga (går väldigt fort med tinade räkor, tar lite längre tid för frysta). Blanda i hackad persilja och servera genast!