Linguine med räkor och pistagepesto

Linguine med räkor och pistagepesto

En riktigt krämig och smakrik pasta pesto med massor av räkor som passar lika bra till fest som till vardagslyx!

Du behöver

Antal portioner: c:a 4

  • 500 g Pandalus räkor 
  • 300 g pasta linguine
  • Gröna blad från en fänkål 
  • 150 g pistagenötter
  • 1 dl olivolja
  • Zest & saft från 1 citron
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Gärna lite extra räkor till garnering

Gör så här

  1. Mixa ihop pistagenötter och olivolja till pesto i en matberedare (späd ut med lite vatten om det blir för tjockt – det ska vara lite grövre konsistens). 

  2. Börja koka pastan i en rymlig kastrull med ordentligt saltat vatten (koka pastan ett par minuter kortare än vad det står på förpackningen, pastan ska fortsätta koka i såsen senare).

  3. Värm upp lite olivolja i en panna. Häll i pistagepeston och rör om.

  4. Tag upp pastan direkt från det kokande vattnet och lägg över i pannan. Häll i citronsaft, zest och lite av pastavattnet. Addera de skalade räkorna och rör om försiktigt. Lägg sist i de hackade fänkålsbladen.

  5. Skaka pannan och låt smakerna gifta sig med varandra. Häll i mer pastavatten om det behövs. 

  6. Toppa med mer räkor och citronklyftor.