Linguine med räkor och pistagepesto
En riktigt krämig och smakrik pasta pesto med massor av räkor som passar lika bra till fest som till vardagslyx!
Du behöver
Antal portioner: c:a 4
- 500 g Pandalus räkor
- 300 g pasta linguine
- Gröna blad från en fänkål
- 150 g pistagenötter
- 1 dl olivolja
- Zest & saft från 1 citron
- Salt
- Vitpeppar
- Gärna lite extra räkor till garnering
Gör så här
- Mixa ihop pistagenötter och olivolja till pesto i en matberedare (späd ut med lite vatten om det blir för tjockt – det ska vara lite grövre konsistens).
- Börja koka pastan i en rymlig kastrull med ordentligt saltat vatten (koka pastan ett par minuter kortare än vad det står på förpackningen, pastan ska fortsätta koka i såsen senare).
- Värm upp lite olivolja i en panna. Häll i pistagepeston och rör om.
- Tag upp pastan direkt från det kokande vattnet och lägg över i pannan. Häll i citronsaft, zest och lite av pastavattnet. Addera de skalade räkorna och rör om försiktigt. Lägg sist i de hackade fänkålsbladen.
- Skaka pannan och låt smakerna gifta sig med varandra. Häll i mer pastavatten om det behövs.
- Toppa med mer räkor och citronklyftor.