Lobster roll

Lobster Roll

Lobster roll är en klassisk amerikansk ”street food”-rätt som oftast serveras under sommaren. Även om det finns flera olika variationer nu för tiden brukar de traditionella härröras till just Maine (som görs på kallt hummerkött) eller Connecticut (som görs på varmt hummerkött). 

Du behöver

2 Lobster rolls

  • 1 Hummer från Pandalus
  • Majonnäs
  • Selleri
  • Persilja
  • Salladslök
  • Brioche-korvbröd eller annat högkvalitativt korvbröd.
  • Smör att steka i 

Gör så här

  1. Tina en Pandalus hummer, gröp ur köttet och dela det i munsbitar.

  2. Blanda hummerköttet med majonnäs, selleri (för ”crunchet”), persilja och salladslök. Tänk på att bara ta lite av allt, ingredienserna ska förstärka smaken av hummerköttet och absolut inte dölja dess smak.

  3. Hummerblandningen serveras sedan på ett smörrostat, högkvalitativt korvbröd (enklast är att smälta smör i stekpanna och rosta brödet däri). Enjoy your meal!