
Löj- och sikromspizza på tortillabotten
Denna tortilla-pizza med två sorters rom och västerbottenost är superenkel att göra men inte mindre god för det!
Du behöver
Antal portioner: 2 små pizzor
- 2 små tortillabröd (färdiga)
- Riven västerbottensost
- Crème fraiche
- 40 g löjrom
- 40 g sikrom
- Gräslök, finhackad
- 1/2 rödlök, finhackad
- Dill
- Svartpeppar
Gör så här
- Tina rommen
- Sätt ugnen på 200 grader
- Bred på ett tunt lager med crème fraiche på tortillabröden
- Strö på osten (inte för mycket så att pizzan tappar frasighet)
- Grädda i mitten av ugnen i c:a 5-7 min, tills kanterna och osten fått lite gyllenbrun färg
- Låt svalna
- Dekorera pizzorna med löjrom, sikrom (valde att göra en av varje men det funkar även att mixa), crème fraiche, rödlök, gräslök, dill och svartpeppar!