Löjromspizza
Löjromspizzan har blivit en modern klassiker och vi förstår verkligen varför! Tricket för att få till en riktigt krispig botten är att kavla ut degen så tunt det bara går och sedan lägga den på ugnsvarma plåtar.
Du behöver
För 2 pizzor
- 1 grundsats pizzadeg eller färdig pizzadeg (ett tips är att köpa deg hos din lokala pizzeria)
- 2 burkar Pandalus löjrom
- 5 dl creme fraîche
- 3 dl riven lagrad ost
- 1 finhackad stor röd lök
- 1 kruka dill
- 1 knippe gräslök
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader och låt plåtarna värmas upp i ugnen.
- Kavla ut degen tunt till två bottnar och pensla dem med olivolja. Förgrädda några minuter.
- Bred crème fraîche över bottnarna (obs spara ungefär hälften till topping) och strössla över osten.
- Grädda tills dom fått härlig färg, ca 5-10 min.
- Toppa med crème fraîche, rödlök, löjrom, dill och gräslök. Servera genast med ett glas gott!