Löjromspizza

Löjromspizza

Löjromspizzan har blivit en modern klassiker och vi förstår verkligen varför!
Den är perfekt som förrätt till ett större sällskap och bjuder in till en härlig gemytlig festkänsla.

Dela på facebook

Du behöver

För 2 pizzor 

  • 1 grundsats pizzadeg eller färdig pizzadeg (ett tips är att köpa deg hos din lokala pizzeria)
  • 2 burkar Pandalus löjrom 
  • 5 dl creme fraîche
  • 3 dl riven lagrad ost
  • 1 finhackad stor röd lök 
  • 1 kruka dill 

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader och låt plåtarna värmas upp i ugnen. 
  2. Kavla ut degen tunt till två bottnar och pensla dem med olivolja. Förgrädda några minuter. 
  3. Bred crème fraîche över bottnarna (obs spara ungefär hälften till topping) och strössla över osten. 
  4. Grädda tills dom fått härlig färg, ca 5-10 min.
  5. Toppa med crème fraîche, rödlök, löjrom och dill. Servera genast med ett glas gott!