Löjromssemla

Löjromssemla på briochebröd

Varför inte kombinera ta det bästa av två världar och kombinera semla med löjrom? Med detta recept får du 10 små briochebröd och du behöver 8 st till 80 g löjrom (det går utmärkt att frysa in de som blir över)

Dela på facebook

Du behöver

8 st “semlor”

  • 1,25 dl vatten
  • 0,25 dl mjölk
  • 12,5 g jäst
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1,5 tsk salt
  • 2,5 msk socker
  • 2 ägg (1 till pensling och ett till degen)
  • 4 dl vetemjöl plus extra till utbakning
  • 80 g löjrom
  • 1 rödlök
  • Crème fraiche
  • Smörgårskrasse

Gör så här

  1. Tina löjrom

  2. Värm vatten tillsammans med mjölk till 37 grader

  3. Rör i jästen och blanda tills den löst upp sig. Tillsätt socker, salt ägg och mjöl

  4. Arbeta ihop till en smidig deg och klicka ner smöret mot slutet

  5. Låt jäsa över duk cirka 1 timme

  6. Ta upp degen på ett mjölat bord och arbeta ihop så att den inte är för lös

  7. Forma till tio ganska små bullar

  8. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite lätt

  9. Låt jäsa ytterligare 1 timme

  10. Sätt ugnen på 200 grader

  11. Pensla bröden med uppvispat ägg

  12. Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter tills de fått en fin färg

  13. Låt svalna på galler

  14. Skär bullarna i mitten och lägg i tunt hyvlad rödlök, crème fraiche, löjrom och smörgåskrasse