Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Meny Sortiment Recept Återförsäljare Hållbarhet Kontakt Löjromssemla på briochebröd Varför inte kombinera ta det bästa av två världar och kombinera semla med löjrom? Med detta recept får du 10 små briochebröd och du behöver 8 st till 80 g löjrom (det går utmärkt att frysa in de som blir över) Tillbaka till recept Du behöver 8 st ”semlor”1,25 dl vatten0,25 dl mjölk12,5 g jäst25 g rumsvarmt smör1,5 tsk salt2,5 msk socker2 ägg (1 till pensling och ett till degen)4 dl vetemjöl plus extra till utbakning80 g löjrom1 rödlökCrème fraicheSmörgårskrasse Gör så här Tina löjromVärm vatten tillsammans med mjölk till 37 graderRör i jästen och blanda tills den löst upp sig. Tillsätt socker, salt ägg och mjölArbeta ihop till en smidig deg och klicka ner smöret mot slutetLåt jäsa över duk cirka 1 timmeTa upp degen på ett mjölat bord och arbeta ihop så att den inte är för lösForma till tio ganska små bullarLägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite lättLåt jäsa ytterligare 1 timmeSätt ugnen på 200 graderPensla bröden med uppvispat äggGrädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter tills de fått en fin färgLåt svalna på gallerSkär bullarna i mitten och lägg i tunt hyvlad rödlök, crème fraiche, löjrom och smörgåskrasse