Löjromssemla på briochebröd
Varför inte kombinera ta det bästa av två världar och kombinera semla med löjrom? Med detta recept får du 10 små briochebröd och du behöver 8 st till 80 g löjrom (det går utmärkt att frysa in de som blir över)
Du behöver
8 st ”semlor”
- 1,25 dl vatten
- 0,25 dl mjölk
- 12,5 g jäst
- 25 g rumsvarmt smör
- 1,5 tsk salt
- 2,5 msk socker
- 2 ägg (1 till pensling och ett till degen)
- 4 dl vetemjöl plus extra till utbakning
- 80 g löjrom
- 1 rödlök
- Crème fraiche
- Smörgårskrasse
Gör så här
- Tina löjrom
- Värm vatten tillsammans med mjölk till 37 grader
- Rör i jästen och blanda tills den löst upp sig. Tillsätt socker, salt ägg och mjöl
- Arbeta ihop till en smidig deg och klicka ner smöret mot slutet
- Låt jäsa över duk cirka 1 timme
- Ta upp degen på ett mjölat bord och arbeta ihop så att den inte är för lös
- Forma till tio ganska små bullar
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite lätt
- Låt jäsa ytterligare 1 timme
- Sätt ugnen på 200 grader
- Pensla bröden med uppvispat ägg
- Grädda i mitten av ugnen cirka 15 minuter tills de fått en fin färg
- Låt svalna på galler
- Skär bullarna i mitten och lägg i tunt hyvlad rödlök, crème fraiche, löjrom och smörgåskrasse