Nachotallrik á la shrimpstyle

Nachotallrik á la shrimpstyle

Den perfekta rätten både till festen och fredagsmyset! Denna nachotallrik med extra allt på är perfekt när man är många och är dessutom riktigt mättande.

Du behöver

Antal portioner

  • 200 g Pandalus vannameiräkor
  • 1/4 gurka, hackad
  • 1 tomat, hackad
  • 1 rödlök, hackad
  • Salsa
  • Gräddfil
  • Bladpersilja eller koriander, hackad
  • Riven ost
  • 1/2 chili, skivad
  • 1 jalapeno, skivad
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 tortillas, skurna till chips
  • Olivolja
  • Flingsalt

Guacamole

  • 240 g fryst avokado (eller 2 färska)
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Tina räkorna och avokadon om den är fryst

  2. Sätt ugnen på 200 grader

  3. Skär tortillabröden i lika stora bitar som chips

  4. Ringla över olivolja och strö över flingsalt, blanda väl

  5. Sätt in i ugnen cirka 7 minuter så de får fin färg

  6. Lägg avokado plus kryddor i en mixer och mixa tills röran blivit slät

  7. Vänd sedan ner den hackade rödlöken

  8. Hacka tomat, gurka och rödlök och blanda ihop med olivolja, salt och peppar

  9. Strö över ost på nachochipsen, lägg på skivad jalapeño och låt osten smälta i ugnen några minuter (200 grader)

  10. Stek räkorna så länge i lite olivolja, skivad chili och 1 pressad vitlöksklyfta

  11. Bygg sedan ihop din nachotallrik med klickar av gräddfil, salsa, guacamole, gurka/tomat/rödlök och hackad persilja