Nachotallrik á la shrimpstyle
Den perfekta rätten både till festen och fredagsmyset! Denna nachotallrik med extra allt på är perfekt när man är många och är dessutom riktigt mättande.
Du behöver
Antal portioner
- 200 g Pandalus vannameiräkor
- 1/4 gurka, hackad
- 1 tomat, hackad
- 1 rödlök, hackad
- Salsa
- Gräddfil
- Bladpersilja eller koriander, hackad
- Riven ost
- 1/2 chili, skivad
- 1 jalapeno, skivad
- 1 vitlöksklyfta
- 4 tortillas, skurna till chips
- Olivolja
- Flingsalt
Guacamole
- 240 g fryst avokado (eller 2 färska)
- 1 tsk vitlökspulver
- 1/2 tsk chilipulver
- 1/2 tsk spiskummin
- 1/2 rödlök, finhackad
Gör så här
- Tina räkorna och avokadon om den är fryst
- Sätt ugnen på 200 grader
- Skär tortillabröden i lika stora bitar som chips
- Ringla över olivolja och strö över flingsalt, blanda väl
- Sätt in i ugnen cirka 7 minuter så de får fin färg
- Lägg avokado plus kryddor i en mixer och mixa tills röran blivit slät
- Vänd sedan ner den hackade rödlöken
- Hacka tomat, gurka och rödlök och blanda ihop med olivolja, salt och peppar
- Strö över ost på nachochipsen, lägg på skivad jalapeño och låt osten smälta i ugnen några minuter (200 grader)
- Stek räkorna så länge i lite olivolja, skivad chili och 1 pressad vitlöksklyfta
- Bygg sedan ihop din nachotallrik med klickar av gräddfil, salsa, guacamole, gurka/tomat/rödlök och hackad persilja