
Öjebytoast
Öjebytoasten är den klassiska toasten som har sina rötter i Piteå (närmare bestämt Öjebyn). Med sin blandning av kräftstjärtar och västerbottenost ger denna toast en krämig smakupplevelse som verkligen kommer sätta guldkant på buffébordet!
Du behöver
Antal portioner: 6
- 1 förpackning Pandalus färska kräftor från Turkiet med kräftstjärtar
- 6 skivor toastbröd + smör att steka i
- 100 g västerbottenost, alternativt lagrad präst
- Ca 20 g finhackad dill
- 1,5 dl majonnäs
- 1 krm fänkålsfrön, alternativt kummin (mortlas eller finhackas)
- Citronpeppar
- Ätbara blommor, t.ex. kryddtagetes
Gör så här
- Skala kräftorna och lägg stjärtarna i durkslag i kylen så att de rinner av ordentligt.
- Under tiden rör du ihop majonnäs, västerbottenost, finhackad dill och mortlade fänkålsfrön.
- Hacka kräftstjärtarna och vänd ner i röran.
- Ställ röran i kylen och stek sedan bröden i het panna på båda sidor.
- Lägg upp på fat och lägg sedan på en rejäl klick med öjebyröran.
- Dekorera med kräftklor och ätbara blommor.
- Servera direkt.