Pasta Genovese med heta vannameiräkor

Pesto Genovese med heta vannameiräkor

Varför inte slänga ihop en pesto Genovese  (eller pasta pesto som det heter i folkmun) toppat med heta vannameiräkor? Snabbt fixat och otroligt gott!

Du behöver

Antal portioner

Pesto Genovese

  • 2  krukor basilika
  • 60 g pinjenötter
  • 1 stor  vitlöksklyfta
  • 100 g (ungefär 1,5 dl) finriven parmesan
  • 1,5 dl mild olivolja
  • 1/2 liten pressad citron (kan uteslutas men det blir väldigt gott med lite syra)
  • Pasta efter smak
  • Salt och svartpeppar

Vannameiräkor 

  • 1 förpackning Pandalus vannameiräkor 
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk olja och 1 msk smör att steka i
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Tina räkorna enligt anvisning på förpackningen och låt vätskan rinna av.

  2. Mixa vitlök och olja så att vitlöken blir finhackad och ha sedan i övriga ingredienser till peston. Mixa bara precis så mycket så att allt går ihop, då det är gott med lite knaster från pinjenötterna (det är gott att rosta pinjenötterna i en het panna innan du mixar dem för extra god smak men det går också utmärkt att använda naturella pinjenötter)

  3. Koka pasta till 4 portioner enligt anvisningar, spara sedan lite av pastavattnet  i kastrullen (ca 0,5 dl).

  4. Medan pastan kokar – hetta upp olja och smör i en het stekpanna. Riv ner en vitlöksklyftan i stekpannan och tillsätt de tinade och avrunna räkorna på direkten.

  5. Rör om och tillsätt även sambal oelek, salt och svartpeppar (räkorna skall bara precis hettas upp och få lite färg).

  6. Blanda ner peston i den varma pastan och rör om så att alla smaker blandas. Lägg upp på fat, lägg över vannameiräkorna och toppa med lite extra parmesan.