Godaste Paellan
En härligt somrig paella för 4-5 personer som går precis lika bra att göra på grillen som i wokpannan.
Du behöver
Antal portioner
Du behöver:
- 500 gram Pandalus frysta räkor (200 i paellan och 300 g att toppa med)
- 2 kycklingfiléer
- 1 pkt red hot chorizo
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 4 dl arborioris
- 8 dl hönsbuljong (2 tärningar + 8 dl vatten)
- 2 dl vitt vin
- 0,5 g saffran (1 pkt)
- 200 g djupfrysta ärtor (ca 3 dl)
- 3 msk olivolja
- Persilja, chili och citron till topping
Gör så här
- Lägg räkor och ärter på tallrikar så de tinar
- Koka upp buljongen och varmhåll
- Skär upp kycklingfiléerna i kuber
- Slanta chorizon
- Tärna löken och hacka vitlöken
- Bryn kycklingen i pannan
- Lägg i den slantade chorizon
- Lägg i löken, vitlöken och riset, blanda runt
- Häll i saffran och rör om
- Häll i vinet och låt hastigt koka/ånga upp
- Häll över buljongen
- Låt sjuda sakta under lock i 17 minuter men rör om några gånger
- Smaka av med salt och peppar
- Lägg i ärter och räkor, rör om och låt sjuda ytterligare 5 minuter
- Servera allting tillsammans och toppa med räkor, persilja, chili och citron