Paella

Godaste Paellan

En härligt somrig paella för 4-5 personer som går precis lika bra att göra på grillen som i wokpannan.

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner

Du behöver:

  • 500 gram Pandalus frysta räkor (200 i paellan och 300 g att toppa med)
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 pkt red hot chorizo
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 dl arborioris
  • 8 dl hönsbuljong (2 tärningar + 8 dl vatten)
  • 2 dl vitt vin
  • 0,5 g saffran (1 pkt)
  • 200 g djupfrysta ärtor (ca 3 dl)
  • 3 msk olivolja
  • Persilja, chili och citron till topping

Gör så här

  1.  Lägg räkor och ärter på tallrikar så de tinar

  2. Koka upp buljongen och varmhåll

  3. Skär upp kycklingfiléerna i kuber

  4. Slanta chorizon

  5. Tärna löken och hacka vitlöken

  6. Bryn kycklingen i pannan

  7. Lägg i den slantade chorizon

  8. Lägg i löken, vitlöken och riset, blanda runt

  9. Häll i saffran och rör om

  10. Häll i vinet och låt hastigt koka/ånga upp

  11. Häll över buljongen

  12. Låt sjuda sakta under lock i 17 minuter men rör om några gånger

  13. Smaka av med salt och peppar

  14. Lägg i ärter och räkor, rör om och låt sjuda ytterligare 5 minuter

  15. Servera allting tillsammans och toppa med räkor, persilja, chili och citron