Pankofriterade vannameiräkor
Ett måste på tapasbordet- friterade räkor! Trä räkorna på spett och doppa i två olika sorters aioli, otroligt gott!
Du behöver
Antal portioner: c:a 4
Räkor
- C:a 20 Pandalus vannameiräkor
- Pankomjöl
- Vetemjöl
- 1 uppvispat ägg
- Chiliflakes
- Salt
- Peppar
- 1 liter rapsolja
- Grillspett
- Till servering- koriander och lime
Limeaioli
- 2 dl majonnäs
- 1 lime, saften plus yttersta skalet (rivet)
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- Salt och peppar
Chiliaioli
- 2 dl majonnäs
- 1/2 röd chili, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 tsk srirachasås
- Salt
Gör så här
- Tina räkorna
- Blanda ihop alla ingredienser till dipsåserna och ställ kallt en stund
- Häll upp uppvispat ägg, pankomjöl (tillsammans med salt, peppar och chiliflakes) och vetemjöl i tre olika skålar
- Doppa räkorna först i vetemjöl sedan ägg och till sist pankomjölet
- Hetta upp rapsolja i en kastrull till c:a 180 grader
- Trä räkorna på spetten så att de blir lite raka (gör några ytliga snitt i räkorna så blir det lättare)
- Fritera tills de blivit gyllenbruna och låt torka på hushållspapper
- Servera sedan med dipsåserna, hackad koriander och lime tillsammans med någon god dryck!