Pankofriterade vannameiräkor

Pankofriterade vannameiräkor

Ett måste på tapasbordet- friterade räkor! Trä räkorna på spett och doppa i två olika sorters aioli, otroligt gott!

Dela på facebook

Du behöver

Antal portioner: c:a 4

Räkor

  • C:a 20 Pandalus vannameiräkor
  • Pankomjöl
  • Vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • Chiliflakes
  • Salt
  • Peppar
  • 1 liter rapsolja
  • Grillspett
  • Till servering- koriander och lime

Limeaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 1 lime, saften plus yttersta skalet (rivet)
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Salt och peppar

Chiliaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 1/2 röd chili, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk srirachasås
  • Salt

Gör så här

  1. Tina räkorna

  2. Blanda ihop alla ingredienser till dipsåserna och ställ kallt en stund

  3. Häll upp uppvispat ägg, pankomjöl (tillsammans med salt, peppar och chiliflakes) och vetemjöl i tre olika skålar

  4. Doppa räkorna först i vetemjöl sedan ägg och till sist pankomjölet

  5. Hetta upp rapsolja i en kastrull till c:a 180 grader

  6. Trä räkorna på spetten så att de blir lite raka (gör några ytliga snitt i räkorna så blir det lättare)

  7. Fritera tills de blivit gyllenbruna och låt torka på hushållspapper

  8. Servera sedan med dipsåserna, hackad koriander och lime tillsammans med någon god dryck!