Pankofriterade vannameiräkor
En krispig smakfest helt enkelt. Gör som förrätt, tillbehör till en varmrätt eller del av en tapasmiddag!
Du behöver
2 portioner
- 1 pkt Pandalus vannameiräkor
- 2 ägg
- 1 dl bovete
- 2 dl panko ströbröd
- 1/2 liter olja
- Salt
Marinad:
- 1/2 dl rapsolja eller sesamolja
- 1 riven vitlök
- 1 röd fin hackad chili
- 2 msk Japansk soya
- Juice av en 1/2 lime
- Smaka av med salt och svartpeppar
Gör så här
- Marinera räkorna en stund innan tillagning. Blanda rapsolja, vitlök, chili, japansk soya, limesaft och pensla marinaden på räkorna. Smaka av marinaden innan du penslar på så att du är nöjd med smakerna. Låt dem marinera i ca 30
- Torka av räkorna och trä dem på grillspett.
- Panera räkorna först i bovete, därefter ägg och till sist panko.
- Hetta upp olja till 180 grader i en kastrull och fritera sedan räkorna tills de är gyllenbruna (ca 2 min).
- Låt dem rinna av på hushållspapper.
- Häll lite salt över och servera