Parmesan- och jalapeñoaioli

Parmesan- och jalapeñoaioli

Ett klassiskt kräftskivetillbehör med en twist. God att doppa kräftstjärtar i eller att ha på brödet vid sidan av kräftorna.

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner
Tillagningstid: 15 min

  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • 2 äggulor
  • 2 dl rapsolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ca 2 finhackade jalapeños (justera beroende på styrka)
  • 1 dl finriven parmesanost
  • Salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Ta fram ingredienserna i förväg så allt är rumstempererat. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.

  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills majonnäsen tjocknar.

  3. Tillsätt pressad vitlök, finhackad jalapeño och riven parmesanost. Smaka av med salt och svartpeppar.