Parmesan- och jalapeñoaioli
Ett klassiskt kräftskivetillbehör med en twist. God att doppa kräftstjärtar i eller att ha på brödet vid sidan av kräftorna.
Du behöver
4 portioner
Tillagningstid: 15 min
- 1/2 tsk dijonsenap
- 1 tsk vinäger
- 2 äggulor
- 2 dl rapsolja
- 2 pressade vitlöksklyftor
- ca 2 finhackade jalapeños (justera beroende på styrka)
- 1 dl finriven parmesanost
- Salt och svartpeppar
Gör så här
- Ta fram ingredienserna i förväg så allt är rumstempererat. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.
- Tillsätt oljan i en tunn stråle under konstant vispning tills majonnäsen tjocknar.
- Tillsätt pressad vitlök, finhackad jalapeño och riven parmesanost. Smaka av med salt och svartpeppar.