Parmesanpanerade kammusslor med tryffelmajonnäs och trattkantareller

Parmesanpanerade kammusslor med tryffelmajonnäs och trattkantareller

Lika festlig som god! Bjud på en förrätt med mycket smak och en lyxig känsla.

Dela på facebook

Du behöver

Förrätt för 4 personer 

  • 8 st Pandalus kammusslor
  • Cirka 16 små trattkantareller
  • Tryffelmajonnäs
  • 0,5 dl parmesanost
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • Salt och peppar
  • Timjan

Gör så här

  1. Tina musslorna

  2. Börja med att riva parmesanost och blanda sedan ihop det med ströbröd, salt och peppar i en skål

  3. Vispa upp ett ägg i en annan skål

  4. Panera musslorna genom att först doppa dem i ägg och sedan i panko/ströbrödmixen så att allting täcks

  5. Stek kantarellerna i rikligt med smör, salt och peppar

  6. Stek därefter kammusslorna i mycket smör, ös även smöret på musslorna under stekningen

  7. Servera allting genom att lägga en stor klick tryffelmajonnäs (färdigköpt eller egengjord) i botten, sedan på med kammusslorna och trattkantarellerna

  8. Toppa till sist med lite extra riven parmesan och timjan