Parmesanpanerade kammusslor med tryffelmajonnäs och trattkantareller
Lika festlig som god! Bjud på en förrätt med mycket smak och en lyxig känsla.
Du behöver
Förrätt för 4 personer
- 8 st Pandalus kammusslor
- Cirka 16 små trattkantareller
- Tryffelmajonnäs
- 0,5 dl parmesanost
- 0,5 dl ströbröd
- 1 ägg
- Salt och peppar
- Timjan
Gör så här
- Tina musslorna
- Börja med att riva parmesanost och blanda sedan ihop det med ströbröd, salt och peppar i en skål
- Vispa upp ett ägg i en annan skål
- Panera musslorna genom att först doppa dem i ägg och sedan i panko/ströbrödmixen så att allting täcks
- Stek kantarellerna i rikligt med smör, salt och peppar
- Stek därefter kammusslorna i mycket smör, ös även smöret på musslorna under stekningen
- Servera allting genom att lägga en stor klick tryffelmajonnäs (färdigköpt eller egengjord) i botten, sedan på med kammusslorna och trattkantarellerna
- Toppa till sist med lite extra riven parmesan och timjan