Parmesanpanerade kammusslor med tryffelmajonnäs och trattkantareller

Lika festlig som god! Bjud på en förrätt med mycket smak och en lyxig känsla.

Dela på facebook

Du behöver

Förrätt för 4 personer 

  • 8 st Pandalus kammusslor
  • Cirka 16 små trattkantareller
  • Tryffelmajonnäs
  • 0,5 dl parmesanost
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • Salt och peppar
  • Timjan

Gör så här

  1. Tina musslorna

  2. Börja med att riva parmesanost och blanda sedan ihop det med ströbröd, salt och peppar i en skål

  3. Vispa upp ett ägg i en annan skål

  4. Panera musslorna genom att först doppa dem i ägg och sedan i panko/ströbrödmixen så att allting täcks

  5. Stek kantarellerna i rikligt med smör, salt och peppar

  6. Stek därefter kammusslorna i mycket smör, ös även smöret på musslorna under stekningen

  7. Servera allting genom att lägga en stor klick tryffelmajonnäs (färdigköpt eller egengjord) i botten, sedan på med kammusslorna och trattkantarellerna

  8. Toppa till sist med lite extra riven parmesan och timjan