Pasta med vitlök och räkor

Pasta med vitlök och räkor

En lättlagad pastarätt som fungerar lika bra som vardagsmat som till helgen. Vill du spara ytterligare tid kan räkorna skalas i förväg och lök och vitlök köpas färdighackad

Dela på facebook

Du behöver

4 portioner

  • 1 kg Pandalus frysta räkor
  • 10 hackade vitlöksklyftor
  • 10 hackade schalottenlökar
  • 1,5 dl hackad persilja
  • 3 st hackade chili (utan de vita kärnorna)
  • Salt och peppar
  • Olivolja
  • Smör
  • Pasta

Gör så här

  1. Tina och skala räkorna.

  2. Stek den hackade löken, vitlöken och chilin i smör tills det fått lite färg, krydda med salt och peppar.

  3. Koka pastan al dente, spara lite av pastavattnet.

  4. Blanda i en skvätt olivolja i lök- & chiliblandningen och häll över persilja och räkor.

  5. Värm på så att persiljan och räkorna blir lite varma.

  6. Häll över hela blandningen i pastan och rör runt, späd med lite pastavatten och olivolja till önskad konsistens. Lägg upp och njut