Pasta med vitlök och räkor
En lättlagad pastarätt som fungerar lika bra som vardagsmat som till helgen. Vill du spara ytterligare tid kan räkorna skalas i förväg och lök och vitlök köpas färdighackad
Du behöver
4 portioner
- 1 kg Pandalus frysta räkor
- 10 hackade vitlöksklyftor
- 10 hackade schalottenlökar
- 1,5 dl hackad persilja
- 3 st hackade chili (utan de vita kärnorna)
- Salt och peppar
- Olivolja
- Smör
- Pasta
Gör så här
- Tina och skala räkorna.
- Stek den hackade löken, vitlöken och chilin i smör tills det fått lite färg, krydda med salt och peppar.
- Koka pastan al dente, spara lite av pastavattnet.
- Blanda i en skvätt olivolja i lök- & chiliblandningen och häll över persilja och räkor.
- Värm på så att persiljan och räkorna blir lite varma.
- Häll över hela blandningen i pastan och rör runt, späd med lite pastavatten och olivolja till önskad konsistens. Lägg upp och njut